Denne smartklokken koster 300 kroner!
(Bilde: Archos)

Denne smartklokken koster 300 kroner!

Archos overrasker med veldig billige smartklokker på CES 2014.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Archos er en produsent som er kjent for å produsere billig elektronikk, men deres nyeste produkt er så underpriset at det burde vekke oppmerksomhet hos de fleste. For bare 50 dollar, eller rundt 300 kroner, kan den splitter nye smartklokken fra selskapet bli din.

Smartklokke-trio

Billigklokken er en del av en trio med smartklokker fra Archos. De to andre versjonene koster 100 og 129 dollar, altså henholdsvis omtrent 600 og 800 kroner. Forskjellene ligger først og fremst i skjermen og batteritiden. Den billigste klokken kommer med en svart-hvitt LCD-skjerm på 1,55 tommer, og om du velger å ta det opp et hakk til den neste klokken, får du en fargeskjerm i samme størrelse. Batteritiden kuttes imidlertid fra to uker til knappe to dager. Den dyreste modellen har en kurvet skjerm med elektronisk papir (E-ink), og da får du også én og en halv ukes saft på batteriet.

Ingen app-butikk

Det er lett å tenke at de lave prisene har gått på bekostning av innmaten, men det er faktisk ikke tilfelle. Det smartklokken imidlertid mangler, er et app-økosystem. Den kjører nemlig på et eget OS, men kan kobles opp mot en smarttelefon med Android eller iOS.

Sammenlignet med konkurrentene er prisene imidlertid latterlig lave. Samsungs Galaxy Gear la seg på ca. 2600 kroner ved lansering, mens Sonys Smartwatch 2 la seg rett over tusenlappen og ble regnet som en relativt billig affære. 

Tenker du på å skaffe deg en smartklokke? 
Sjekk ut dette armbånds-PC-konseptet! »

(Kilde: Dvice)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen