Den smarte tannbørsten Prophix.
Den smarte tannbørsten Prophix. (Bilde: Onvi)

Denne smarte tannbørsten lar deg følge med på børstingen via mobilen

«Prophix» er et produkt av de heller sjeldne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I den evigvarende porteføljen av nye, smarte produkter har turen omsider kommet til et husholdningsprodukt vi definitivt ikke har til vane å forbinde med nettfunksjonalitet. Som The Next Web melder har nemlig en smart tannbørste nå sett dagens lys. 

Tannbørsten heter «Prophix» og er utviklet av et amerikanske selskap ved navn Onvi. Produktet er allerede lagt ut for forhåndsbestilling.

Strømmer video

Det som gjør tannbørsten «smart» er at den har et innebygget kamera på toppen av håndtak-delen som fanger opp innsiden av munnhulen mens du pusser tennene. 

Det følger med en egen mobilapp med flere ulike funksjoner.
Det følger med en egen mobilapp med flere ulike funksjoner. Foto: Onvi

Kameraet sanntidsstrømmer videoen til en mobiltelefon i sanntid via Bluetooth eller Wi-Fi. Meningen er å gi brukeren et bedre overblikk over tannpussen slik at du får med deg alle krinkler og kroker, samt at du for eksempel kan ta bilder av innsiden av munnhulen for å vise til tannlegen.

Du kan bruke kamerafunksjonaliteten til å holde øye med «problemområder», om du skulle ha slike, og spore fremgangen til tannpussingen. Du kan også få tips og råd underveis til hvordan du kan forbedre pusseteknikken.

Koster over 3000 kroner

Alt dette skjer via en egen mobilapplikasjon som følger med. Appen er foreløpig kun tilgjengelig for iPhone 5 og 6, men en Android-versjon er også på vei. Inntil videre er tannbørsten kun tilgjengelig for forhåndsbestilling i USA, men produsenten opplyser at dette kan endre seg.

For å holde deg oppdatert kan du legge igjen e-postadressen på hjemmesiden. Den endelige prisen ligger på 400 dollar, cirka 3300 kroner, så den er altså ikke direkte billig.

Mer informasjon finner du på produktsiden.

Det kom nylig et snedig smartarmbånd: Det kan måle hvor full du er fortløpende »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen