Denne smarte spillmusen skal gjøre deg til en bedre spiller
(Bilde: Mionix)

Denne smarte spillmusen skal gjøre deg til en bedre spiller

Svenske Mionix' nye mus får blant annet innebygget pulsmåler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke så ofte vi hører fra svenske Mionix, men selskapet har flere ganger gjort seg bemerket med solide musmodeller, for eksempel Naos 8200, som vi ga gode skussmål i fjor. I tillegg har selskapet også et tastur og et hodesett på markedet.

Nå har selskapet presentert et nytt produkt vi hittil ikke har sett helt maken til. Den nye musmodellen NAOS QG skal ifølge Mionix være verdens aller første smart-spillmus. Produktet er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Gir informasjon om spillerens tilstand

Idéen bak musen er å servere løpende informasjon om den fysiske tilstanden til spilleren, noe som igjen skal kunne utnyttes til å bli en mer effektiv spiller.

Informasjonen vises i gjennomsiktige indikatorer på skjermen mens du spiller.
Informasjonen vises i gjennomsiktige indikatorer på skjermen mens du spiller.Foto: Mionix

Måten dette fungerer på rent konkret er at musen kommer med et par sensorteknologier under panseret. Nærmere bestemt byr musen på en pulsmåler og en sensor som registrerer fuktnivået i huden.

Denne sistnevnte teknologien brukes blant annet også i løgndetektorer og fungerer ved å måle den eletriske ledeevnen i huden, og dermed graden av fuktighet, altså svette. Dette gir igjen en indikasjon på stressnivået til spilleren.

Vises på skjermen

Begge sensorene skal være diskré plassert bak på musen, og informasjonen som sensorene fanger opp vil bli visualisert i små ikoner på skjermen. Disse dataene kan så analyseres for å avdekke blant annet hvilke situasjoner som gjør deg spesielt stresset mens du spiller, slik at du kan jobbe målrettet med å takle situasjonene bedre.

Du kan også velge å dele dataene som samles inn med lagkamerater og andre. Musen samler for øvrig også inn informasjon om antall handlinger spilleren fortar per minutt, eller såkalt APM (actions per minute), som er særlig aktuelt i strategispill.

Den antatte utsalgsprisen på NAOS QG vil ligger på 129 dollar, altså rundt 900 kroner. Mionix regner med at produktet vil være klart til utsendelse innen juli måned neste år. Selskapet søker 100 000 dollar på Kickstarter, og i skrivende stund har summen kommet opp i 31 500 dollar med 37 dager igjen. Mer informasjon finner du på Kickstarter-siden, og se også video under.

Mionix' hodesett er også fin til spillbruk: Nash 20 leverer svært god bass »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen