Denne «smarte» pulten skal gjøre PC-jobbingen mer komfortabel
(Bilde: Stir)

Denne «smarte» pulten skal gjøre PC-jobbingen mer komfortabel

Men «Stir Kinetic Desk» er ikke spesielt billig.

Stadig flere dingser som tidligere var å regne som døde ting er i dag blitt såkalt «smarte» på grunn av Internettets allstedsværelse. Vi har fått både smarte briller, klokker, hjem, lyspærer og til og med sykler. Smarte PC-pulter har vi ennå ikke hørt så mye til, men de finnes også, og nå har det dukket opp en ny, spenstig modell.

Som nettstedet Engadget melder har et amerikansk selskap ved navn Stir nå lansert det de kaller «verdens mest avanserte pult», som er en smartpult spesielt rettet mot dem som bruker PC-en i lange, uavbrutte økter. Pulten heter Stir Kinetic Desk M1.

Høyteknologisk skrivebord

Det som gjør pulten «smart» er blant annet at den har en innebygget berøringsskjerm og applikasjon som kan brukes til å justere høyden på pulten, noe som skjer ved hjelp av elektriske motorer. Applikasjonen gjør imidlertid mer enn det, og er også i stand til å følge med på hvor mange kalorier brukeren forbrenner mens man sitter eller står ved pulten.

Pulten kommer med innebygget berøringsskjerm.
Pulten kommer med innebygget berøringsskjerm. Foto: Stir

Dermed kan man for eksempel enkelt kunne se hvor mye mer energi man bruker ved å sitte sammenlignet med om man står oppreist. Du kan også forhåndsprogrammere inn ulike høydeinnstillinger, og endre mellom disse med et enkelt trykk på skjermen, for på denne måten å variere posisjonen din.

Pulten har også en funksjon for å automatisk og forsiktig heve og senke seg selv med bestemte intervaller for å sørge for at brukeren foretar små bevegelser gjennom arbeidsdagen. Bordet kan også «lære» bruksmønstrene og preferansene til brukeren på egen hånd, og justere høyden på bordet deretter, uten av brukeren trenger å gjøre noe.

Kostbar moro

Profilen til hver enkelt bruker kan lagres i nettskyen, og via Bluetooth-tilkobling kan pulten gjenkjenne brukeren og preferansene, noe som skal være nyttig i for eksempel jobbomgivelser med flere pulter. Pulten kan for øvrig også synkroniseres med smartarmbåned Fitbit

Pulten kommer ellers med egne kontaktutganger og har egne rom for plassering av kabler slik at man kan holde overflaten ryddig. I tillegg skal avrundede kanter sørge for god ergonomi og komfort for armene, og ifølge Stir er selve designet både sømløst og moderne. 

Det er imidlertid ingen billig sak, og er oppgitt med en pris på 3000 dollar, altså rundt 23 000 kroner, på hjemmesiden. Stir skriver på kundestøttesiden sin at de foreløpig kun selger til amerikanske kunder, men anbefaler interessenter å legge igjen e-postadressen sin slik at de kan få beskjed om når pultene kan sendes til andre steder. For en gjennomgang av produktet kan du sjekke ut videoen under.

«Tingenes Internett» ser ut til å være fremtiden: Slik ser Samsung for seg teknologihverdagen din i 2020 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen