Den smarte soveputen ZEEQ.
Den smarte soveputen ZEEQ. (Bilde: Kickstarter)

Denne smarte soveputen skal fikse både snorking og dårlig søvn

«ZEEQ» er trolig verdens mest intelligente pute og søker nå folkefinansiering.

Puter er nok ikke det første man forbinder med smarte enheter, men det kan nå endre seg. En ny «smart» sovepute er nå lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter, og sørger for at selv ikke nattesøvnen fritar deg fra teknologiens klør.

Den nye puten heter ZEEQ og byr altså på et knippe søvnrelaterte, teknologiske finesser – i tillegg til at den også skal være svært komfortabel, ifølge oppfinnerne.

Fanger opp søvnvaner og fikser snorking

Det spesielle med den nye puten er blant annet at den inneholder bevegelsessensorer som registrerer hvordan du beveger deg mens du sover. Disse dataene kan så brukes til å analysere søvnsyklusen og finne det idelle tidspunktet å vekke deg via en innebygget alarm.

Puten kommer med en egen mobilapp som registrerer dataene og som også kommer med diverse andre funksjoner.
Puten kommer med en egen mobilapp som registrerer dataene og som også kommer med diverse andre funksjoner. Foto: Kickstarter

Sensorene gir deg også informasjon om hvor mye av den gode, dype søvnen du får gjennom natten. All denne informasjonen registreres ved hjelp av en egen mobilapp som er tilkoblet puten via Bluetooth.

I tillegg har puten en innebygget mikrofon, og dersom denne fanger opp snorking, vil puten begynne å vibrere svakt for å stimulere brukeren til å finne en ny soveposisjon. Puten har sågar innebygde Bluetooth-høyttalere som kan brukes til å enten høre på musikk eller lytte til skreddersydde, beroligende lyder som er tilgjengelige i ZEEQ-appen.

Litt mer avansert enn en tidligere smartpute vi har skrevet om, altså.

Behagelig i bruk

Puten har innebygget batteri som skal holde til en hel ukes bruk og som lades via mikroUSB-standarden. Produsenten bedyrer som sagt at puten er meget komfortabel takket være blant annet et skumbelegg ytterst og fleksible, små elektroniske komponenter man ikke skal være i stand til å kjenne i det hele tatt.

Prosjektet har i skrivende stund samlet inn 27 000 dollar av et mål på 50 000 dollar med 45 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du ut med minst 129 dollar, og utsendelsene skal starte i desember i år. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Her et annet spenstig Kickstarter-prosjekt: Dette smarte målebåndet gjør målingen til en lek »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen