Denne skulpturen «smelter» ved hjelp av strobelys og stillbilder
(Bilde: YouTube)

Denne skulpturen «smelter» ved hjelp av strobelys og stillbilder

Kunstner viser frem svært kreativt animasjonsprosjekt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Alle fotografer vet at fotografering i all hovedsak handler om å fange og bruke lys. Det finnes et utall forskjellige måter å manipulere lys på for å oppnå kreative effekter, og nå har det dukket opp et nytt prosjekt som illustrerer nettopp dette på ettertrykkelig vis.

Nettstedet Colossal har snappet opp et temmelig oppsiktsvekkende kunstprosjekt av en kunstner ved navn Takeshi Murata. Prosjektet heter «Melter 3-D» og er en form for «skulptur-animasjon».

Skulpturen har en meget spesiell overflate.
Skulpturen har en meget spesiell overflate.Foto: YouTube

Prosjektet består av en meget spesiell sfæreformet skulptur, som skaper en illusjon av bevegelse ved at man tar en serie stillbilder av skulpturen fra litt ulike vinkler, som deretter vises etter hverandre i rask rekkefølge.

«Smelter» ved hjelp av presis lyssetting

Selve animasjonen skapes av refleksjoner fra strobelys som rettes mot skulpturen med høy presisjon, og takket være en meget nøye designet overflate på skulpturen, klarte kunsteren å lage en meget overbevisende illusjon av at skulpturen «smelter».

Kunsteren brukte flere måneder på å utvikle selve skulpturen og var avhengig av profesjonell assistanse, blant annet fra folk som arbeider med visuelle effekter for filmindustrien i Hollywood.

Du kan lese mer om Melter 3-D-prosjektet på nettstedet The Creators Project, og den fascinerende videoen av den animerte skulpturen kan du se under.

Her er et annet spennende animasjonsprosjekt: Denne fotografen blander animasjon med ekte bilder »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen