Se skjermbeskytteren reparere riper på sekundet
(Bilde: Engadget)

Se skjermbeskytteren reparere riper på sekundet

Video: Se hvor raskt den fikser skadene.

Det kan være svært irriterende å få riper i skjermen på mobiltelefonen din. En løsning er å legge på en skjermbeskytter som tar de fleste smellene, men også denne blir ripet opp med tiden. Dette problemet kan nå være løst, melder Engadget

Selskapet Innerexile har nemlig utviklet en ny type skjermbeskyttelse til iPhone-telefoner som kan reparere ripene helt selv.  

Fyller ripene på sekundet 

Den nye skjermbeskytteren, som er myntet på Apple 6s og 6s Plus, er kun 0,2 millimeter tykk, og har et oleofobisk belegg som minimerer fingermerker på skjermen. Dette er dog ikke det som gjør den spesiell. 

I tillegg til belegget er det nemlig mange mikroskopiske kapsler som inneholder et slags flytende lim. Når disse kapslene blir åpnet vet at overflaten ripes opp, «limes» ripene igjen på sekundet.

Som du kan se av videoen, må du følge godt med for å få med deg at ripene blir laget. De fylles imponerende raskt, men ifølge den amerikanske nettsiden klarer den ikke fylle de kraftigste ripene du lager. 

Kommer som deksel også

Den selvreparerende skjermbeskytteren skal tåle å skrapes med en messingbørste med et trykk på to kilogram, samt at det også vil komme en variant som tåler hele tre kilogram med trykk (som vist i YouTube-videoen nedenfor). 

Det betyr at beskyttelsen tåler langt mer enn for eksempel baksiden på LGs Flex 2, som ble sagt å være «ripesikker» da den ble lansert. Selskapet bak det ripefrie dekselet sier også at de ikke har noen planer om å begrense teknologien til kun skjermbeskyttere.

Innerexile vil også i løpet av den kommende tiden lansere bakdeksler til Apple-telefoner som også har den selvreparerende teknologien.

Skjermbeskyttelsen får du kjøpt i skrivende stund via amerikanske Amazon, og den koster rundt 24 dollar (omlag 200 norske kroner) til iPhone 6S, mens du må legge på ytterligere to dollar til om den skal være tilpasset iPhone 6S Plus.  

Har du hatt uflaks og fått knust skjermen på telefonen din?
Sjekk oversikten vår over verksteder du får skiftet skjerm på timen »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen