Denne skihjelmen lader opp tingene dine

Teknofil Denne skihjelmen lader tingene dine

Denne skihjelmen lader opp tingene dine

Utnytter solenergi i fjellheimen.

Digger du å tilbringe mange timer ute i den snøkledde naturen, men misliker at telefonen eller MP3-spilleren går tom for batteri? Nå har det tyske Fraunhofer-instituttet lagd en skihjelm for de som ikke vil gå tom for strøm.

Forskerne har utviklet fleksible solcellepaneler som er slitesterke og elastiske nok til å bli brukt på objekter som nettopp hjelmer. Da er det bare å ta på seg den Bluetooth-kompatible solcellehjelmen og dra ut på skitur.

Ekstremt først

Grunnen til at forskerne har valgt ut skihjelmer i første omgang er fordi de brukes i ekstreme temperaturer og forhold. Dette hjelper forskerne med å gjøre ytelsen i solcellene best mulig.

Når en hjelm fungerer godt under ekstreme forhold, vil det derfor være lett å overføre teknologien til mer normale tilstander og vær.

Slutten av 2012

Fraunhofer-instituttet hevder at Bluetooth-klare skihjelmer som kan lade opp telefoner og MP3-spillere vil bli tilgjengelig mot slutten av 2012.

Forskerne må først gjøre om designen og foreta flere felttester, før hjelmen dukker opp i butikkhyllene til rundt 300 euro, eller 2230 kroner.

(Kilde: TreeHugger)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen