Vivos skjerm strekker seg såpass mye ut på kantene at de skryter av en «skjerm-til-kropp»-ratio på hele 99,6 prosent.
Vivos skjerm strekker seg såpass mye ut på kantene at de skryter av en «skjerm-til-kropp»-ratio på hele 99,6 prosent.

Denne toppmodellen skal kunne lades fra 0 til 100 på 13 minutter

Og det er ikke det eneste ekstreme med mobilen.

Den kinesiske mobilprodusenten Vivo avslørte i natt en mobil med en rekke ekstreme spesifikasjoner. Nettstedet Tom's Guide har allerede fått en liten forhåndstitt.

Om ikke den heldekkende oled-skjermen eller kameraet med 64 megapiksler var imponerende nok, sier de at den nye mobilen også kommer med støtte for hurtiglading på intet mindre enn 120 Watt.

Det skal la deg lade opp det 4000 mAh-store batteriet på bare 13 minutter. 

Hvis dette viser seg å stemme, og at det ikke forringer batterilevetiden mer enn vanlig lading, snakker vi om et kvantespring for mobilbatterier.

Ekstreme spesifikasjoner 

Skjermen til Vivo NEX 3 skal dekke hele 99,6 prosent av fremsiden av mobilen, og bare to tynne linjer på topp og bunn gjør at skjermen ikke dekker alt. Bortsett fra at det er en OLED-skjerm har det ikke blitt gitt noen ytterligere detaljer, som størrelse og oppløsning. 

Skjermen skal være så stor, og strekke seg såpass mye over kantene, at ikoner og detaljer som vanligvis ville vært ytterst på kanten av mobilen, forsvinner over på siden, melder Tom's Guide. Dette kan være ganske trøblete hvis ikke Vivo fikser dette før lansering. 

På innsiden tikker en Snapdragon 855+-prosessor klokket til 2,96 GHZ. Minne og lagringsplass er heller ikke avslørt, men 5G-støtte skal være på plass, for den som vil sikre seg innfor fremtidens mobilnett.

Kameraet skal være på hele 64 megapiksler, og være levert av Samsung. Bildene den tar vil være på hele 9.216 x 6.912 piksler i god belysning, mens når det er mørkt kan du velge å ofre oppløsning for å ta bilder bedre lys. Da grupperer den nemlig fire-og-fire piksler, og gjør den ekstra sensitiv for lys. 

En annen fin detalj er at Vivo NEX 3 faktisk kommer med en hodetelefonutgang. Det er det nesten ingen andre selskaper som byr på, og selv Samsung droppet det.

Kjent for sprø design

Selv om Vivo ikke er like kjent som andre kinesiske mobilprodusenter, som Huawei og Xiaomi, har de laget imponerende mobiler i flere år, ofte med litt finurlige eller innovative løsninger.

De var blant annet en av de første selskapene som hadde kamera som «spratt» opp på toppen for å muliggjøre en ekte kant-til-kant-skjerm, og også først med å vise frem en mobil med innebygd fingerleser i skjermen.

Vivo NEX 3 skal slippes en gang i september, men det gjelder trolig bare i hjemlandet Kina. Norsk lansering, eller pris for den saks skyld, er ikke kjent.  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen