Denne skal gjøre slutt på spolefester

Prizm laster ned og kombinerer musikksmaken til gjestene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Las Vegas / Tek.no: Vi har alle vært på den festen. Du vet, den festen der musikken styres på dugnad og absolutt ingen er enige. Spoleknappen brukes hissig, og låter som spilles av i sin helhet er få.

Eller, glem festen. Kanskje du bare har en mildt utålmodig dag, og ikke klarer å lande på riktig låt i spillelisten. Den lille pyramiden Prizm skal uansett kunne hjelpe deg med begge deler.

Musikkspilleren som kjenner deg

Den vesle musikkspilleren har flere måter å tilpasse musikken på. Det viktigste er at den gjennom historikken din på tjenester som Deezer og Soundcloud, og bruker denne til å gjøre seg opp en mening om smaken din. I tillegg har den sensorer bygget inn som skal gjøre den i stand til å forstå hva som foregår rundt den.

Optisk tilkobling, Micro USB og vanlig minijack er å finne på baksiden. Prizm var opprinnelig et Kickstarter-prosjekt.
Optisk tilkobling, Micro USB og vanlig minijack er å finne på baksiden. Prizm var opprinnelig et Kickstarter-prosjekt. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Her kan lydnivå i rommet være til hjelp, men også antall trådløse enheter som smarttelefoner og -klokker hjelper Prizm på veien. Er det mange i rommet kombinert med høyt lydnivå? I så fall kan spilleren anta at det er fest.

Da vi snakket med utviklerne bak dingsen ble vi ikke helt kloke på hvor presis den faktisk er. Det er jo mye rart som kan føre til høyt lydnivå og mange mennesker på samme sted, uten at man nødvendigvis vil høre «I'm Sexy and I Know It» til diskusjonen om arveoppgjøret.

Tilpasser seg folkemengde og stemning

Historikken er uansett et godt utgangspunkt for de fleste sammenhenger, og Prizm kan slå sammen historikken fra flere. Hvis gjestene dine også laster ned appen som hører til, og gir Prizm sine lyttedata, vil pyramiden spille av musikken som passer til stemningen, og som dere forhåpentligvis har felles.

Man kan altså se for seg at spolingen tar slutt, men Prizm er ikke noen garanti mot spoling. Den har nemlig to berøringsfølsomme felter. Ett utformet som et hjerte, og ett som et kryss. Krysset er  i praksis en spoleknapp, siden du forteller Prizm at du ikke liker det som spilles. Dermed vil ikke det dukke opp igjen. Men hjertet fungerer på en litt annen måte. Ikke bare vet Prizm nå at du liker låten, men den er også lagt til i spillelistene dine.

Dersom det er festlig lag og flere har lagt til sin musikkhistorikk vil hjertet i stedet føre til at det er mer sannsynlig at låten blir lagt til i spillelisten på nytt. Men hver enkelt deltaker kan legge til musikken som spilles i sine spillelister gjennom mobilappen.

Slik ser produsenten for seg at Prizm blir montert.
Slik ser produsenten for seg at Prizm blir montert. Foto: Prizm

Foreløpig ikke Spotify-støtte

Det er ikke så mange fysiske tilkoblinger på boksen. En inngang for Micro USB-lading skjuler seg på baksiden, og på hver side av den finner vi henholdsvis optisk digital lydutgang, og en ordinær minijacktilkobling.

Akkurat når du kan kjøpe boksen er litt usikkert. Selskapet satser nemlig på en litt annerledes markedsføring enn vanlig. Du må be om å få en invitasjon, og å fort du har den kan du bestille. Da koster herligheten 149 euro, eller drøye 1400 kroner.

Da vi snakket med selskapet ble flere strømmetjenester nevnt, men foreløpig ser det ut til at det kun er de to nevnte, Deezer og Soundcloud, som er støttet. Vi håper ikke Spotify er langt unna.

Trenger du en vanlig nettverkshøyttaler? Da kan Sonos være vel verdt å vurdere:
Les mer om de nyeste høyttalerne deres i denne saken.

På Prizms nettsider ser vi at de første boksene skal sendes ut tidlig i år, men noe mer konkret sier de fortsatt ikke.

En representant for Prizm forklarer hvordan produktet fungerer:

Se alle nyhetene fra CES 2016 på vår samleside »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen