Microsoft vil ikke la deg bruke den gamle startmenyen, så Samsung lagde sin egen.
Microsoft vil ikke la deg bruke den gamle startmenyen, så Samsung lagde sin egen. (Bilde: Mashable)

Denne skal erstatte startmenyen

Samsungs S Launcher kan bli en hit i Windows 8.

Helt siden Microsoft først viste fram Windows 8 har det vært mye snakk om den nye startmenyen, og hvordan den tradisjonelle startknappen og startmenyen ville forsvinne.

Lager egen startmeny

Microsoft mener selvfølgelig at du ikke trenger den gamle startmenyen, og at den nye vil gjøre alt du det du vil den skal gjøre, i tillegg til en drøss av nye funksjoner.

Samsung ser ikke ut til å være helt enig i Microsofts avgjørelse. I deres nye alt-i-ett-maskiner, som vil komme med Windows 8 forhåndsinstallert, har de lagt ved en liten skrivebordsapplikasjon kalt S Launcher.

S Launcher, som i første øyekast ligner litt på Docken du finner i OS X, er nesten en direkte kopi av den gamle Windows-startmenyen. Her kan du søke opp programmer, åpne programmer, og trykke deg inn til kontrollpanel og utforsker via hendige snarveier – akkurat som du kan gjøre med dagens Windows-startmeny.

Har de lov?

Vi er rett og slett litt overrasket over at Microsoft har latt Samsung gjøre dette, spesielt med tanke på at Microsoft har sagt gang på gang at startknappen ikke vil komme tilbake.

I tillegg har de gjort et stort poeng ut av at Windows 8 vil være mer begrenset for maskinvareleverandører, og at det ikke vil være like mye "bloatware" forhåndsinstallert på datamaskinen. Dette kan se ut til å være en sannhet med modifikasjoner.

Hva tror du om den nye startskjermen i Windows 8? Kommer du til å bruke den, eller kommer du til å finne et tredjepartsprogram for å få den gamle menyen tilbake? Diskutér gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen