(Bilde: Privat / Tribune)

Denne sjuåringen er Microsoft-spesialist

Drømmer om å bli dataingeniør.

Sju år gamle Muhammad Huzair Awan er ikke som pakistanske sjuåringer flest. Mens ingen andre i klassen hans er spesielt interesserte i datamaskiner, har den flittige pjokken blitt Microsoft-sertifisert. Det skriver den pakistanske utgaven av Tribune.

På Microsoft-eksamen fikk gutten 780 av 1000 poeng, noe som var mer enn godt nok til å få godkjent. Her måtte han blant annet installere programmer, oppdatere og migrere til Windows 7, konfigurere maskinvare og applikasjoner, samt mye mer.

Angry Birds på menyen

Bortsett fra å være en sertifisert teknologispesialist hos Microsoft, er Muhammad som barn flest. Han spiller Angry Birds og foretrekker junkfood.

I motsetning til de fleste andre barna i nærmiljøet, har han derimot en egen bærbar PC. Ifølge bestemoren passer han svært godt på den – ingen andre barn får røre.

Interesse fra faren

Muhammad fikk interesse for PC-er og IT på grunn av sin far. Faren, som er forretningsmann, begynte å jobbe hjemmefra på grunn av de store arbeidsmengdene. Dermed begynte sønnen å kikke ham over skuldrene når han syslet med datamaskinen – og frøet var således sådd.

Etter hvert tok faren den da femårige Muhammad med på datakurs, og i forrige uke kunne han endelig utsmykke seg med tittelen «Microsoft-spesialist» etter fullført eksamen.

Sjuåringen forteller til Tribune at han vil bli dataingeniør når han blir eldre, men i første omgang ønsker han å oppgradere sin bærbare PC.

Litt mer imponerende enn disse:
Barn kjøpte "Smurfebær" for 24 000 kroner »

(Kilder: Tribune via Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen