SSD-en som er avbildet er en tidligere modell fra samme serie som dagens nyhet. Det finnes ingen offisielle bilder av den nye modellen. (Bilde: KingSpec)

Denne samler kraften fra åtte SSD-er til én pakke

Leser med lynraske 2500 MB/s.

Etter at SSD-ene dukket opp for omtrent fem år siden på forbrukermarkedet, ble datamaskinen kvitt sin siste store flaskehals. I dag stanger ytelsen til lagringsenheten helt i taket for hva SATA-standarden med sin maksgrense på 600 MB/s klarer. Dette har ført til utviklingen av en helt ny standard for dataoverføring, nemlig SATA Express.

Men selv ikke denne nye standarden, med sin overføringshastighet på 2 GB/s, holder mål når du slenger den nyeste PCI Express SSD-en fra KingSpec i datamaskinen din. SSD-en med det lite majestetiske navnet MC2J677M1T, kan faktisk tygge igjennom hele 2,5 GB data i sekundet.

Dette er mer enn fire ganger så raskt som nåværende SATA 3-baserte SSD-er klarer, og raskere enn den hittil kjappeste forbruker-SSD-en basert på PCI Express, OCZ-RevoDrive.

8 SSD-er koblet sammen

Den elleville ytelsen oppnådde de ved å koble sammen hele åtte mSATA-SSD-er på en RAID-kontroller som krever aktiv kjøling. Hver enkelt mSATA-SSD er igjen styrt av en Jmicron-kontroller. Det er ikke spesifisert hvilken modell av denne kontrolleren er, noe som er bekymringsverdig da flere Jmicron-modeller har vært plaget av særs lav kvalitet.

Selve minne er av typen MCL NAND og levert av Intel, og raidkontrolleren er laget av LSI – to langt mer anerkjente aktører. 

Enkelte PCI Express-baserte SSD-er er litt problematiske å bruke som oppstartsdisk og trenger egne drivere for å installere Windows på. Men dette skal på ingen måte være noe problem for denne karen, som er «plug-and-play»-godkjent, i likhet med OCZs RevoDrive-enheter.

SSD-en kommer i to varianter med 1 terabyte og 2 terabyte lagringskapasitet, fordelt på henholdsvis åtte 128 GB store, og 256 GB store mSATA SSD-er.

Modellen på én terabyte er oppgitt til å klare 84 000 IOPS. Skrivehastigheten opplyses å være 1600 MB/s.

MC2J677M1T på 1 terrabyte kan plukkes opp mot slutten av året for den lite folkelige prisen på mellom 12 000 kroner og 18 000 kroner, men om den blir tilgjengelig i Norge er ikke kjent. Ingen detaljer er kjent for 2 TB-modellen.

Selv om ytelsen på moderne SSD-er er god, har Intel planene klare for fremtiden. De ønsker nemlig å la deg overklokke SSD-en din >>

(Kilder: PC Perspective, Tech PowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen