Denne ryggsekken lader mobilen din når du beveger deg
Teknofil
(Bilde: CSIRO)

Denne ryggsekken lader mobilen din når du beveger deg

Så lenge du kan gå, har du strøm.

Problemet med skogen og fjellet er at det er veldig få støpsler som du kan plugge laderen inn i når du befinner deg der ute. Men vitenskapen ser ut til å ha funnet en løsning, så snart har du ikke lenger noen unnskyldning for ikke å gå på tur.

I 2007 oppfant den australske forskningsorganisasjonen CSIRO et fleksibelt batteri som kan veves inn i klær og andre tøyprodukter. Nå er det første testproduktet klart – en ryggsekk.

Slik fungerer ryggsekken.
Slik fungerer ryggsekken.

Ryggsekken bruker spesielle spenner for å konvertere bevegelse til energi, som så lagres i det fleksible batteriet som ligger i ei lomme i sekken. Energien kan brukes til å lade mobiltelefoner, GPS-er, nettbrett og andre dingser, enten trådløst eller ved hjelp av USB.

Fortsatt en prototype

Dessverre kan du ikke kjøpe en slik ryggsekk enda, og en av grunnene skal være at det fleksible batteriet fortsatt går tomt for strøm ganske raskt. Skaperne jakter nå på samarbeidspartnere som kan hjelpe dem å forbedre systemet.

Der ryggsekken kun lader opp tradisjonelle dingser, er det endelige målet til skaperne av det fleksible batteriet langt mer ambisiøst.

De mener systemet kan brukes for å gjøre for eksempel smartklokker mye bedre, ved å bytte det tradisjonelle, harde og rigide batteriet med et fleksibelt batteri.

Ryggsekken er kanskje ikke tilgjengelig for salg enda, men det finnes mange kule dingser for deg som skal på tur
Sjekk vår store friluftsguide for alt fra flamme-ladere til høyttalere

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen