En sjøfarende robot ved navn Mercury kom seg helskinnet gjennom den ødeleggende orkanen Sandy. Her er en av slektningene, Fontaine Maru, på vei mot Hawaii. (Bilde: Liquid Robotics)

Denne roboten fnyser av orkanen Sandy

Kom seg gjennom «Frankenstorm» til havs uten problemer.

Orkanen Sandy gikk amok på USAs østkyst i forrige uke og forårsaket ødeleggelser for over 115 milliarder kroner. Hus, biler og båter måtte gi tapt for de voldsomme naturkreftene, men det er én liten rakker til havs som fortsetter som om ingenting har skjedd.

160 kilometer fra kysten av New Jersey befinner det seg nemlig en sjøfarende robot ved navn Mercury, og den klarte seg helskinnet gjennom den ødeleggende stormen.

Ekstreme påkjenninger

Mercury er en automatisert robotbåt av typen Wave Glider. Den er utviklet av selskapet Liquid Robotics, og tok på seg den tøffe oppgaven å overvåke og overføre data om orkanen.

Ifølge Liquid Robotics kjempet Mercury seg gjennom «Frankenstorm» i møte med vindhastigheter på opptil 70 knop, eller 130 kilometer i timen. Til tross for de ekstreme påkjenningene, klarte likevel den vesle roboten å overføre viktig informasjon om vind og vær i sanntid.

Skryter av roboten sin

– Mercury slår nå følge med andre Wave Glidere som har kommet seg suksessfullt gjennom kategori 1-orkaner, sier dr. Edward Lu, sjef for innovasjon hos Liquid Robotics, i en pressemelding. Han fortsetter:

– Dette vitner om vår robuste og pålitelige teknologi, og er et bevis på robotens evne til å samle værdata selv i voldsomme situasjoner.

Les mer om Wave Glider på Liquidr.com.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen