Slik ser den nye robot-ladekabelen til Tesla ut.
Slik ser den nye robot-ladekabelen til Tesla ut. (Bilde: Tesla/YouTube)

Denne «robot-slangen» lader elbilen helt på egen hånd

Futuristisk ladekonsept på gang fra Tesla.

Den høyt profilerte elbilprodusenten Tesla har mange baller i luften når det gjelder å gjøre elbiler mer attraktive og høyteknologiske. Nå viser det seg at selskapet også jobber med en heller original, og potensielt bekvem, løsning for lading av elektriske biler.

Selskapet utvikler nemlig en robot-ladekabel som er i stand til å finne kontakten på bilen helt på egen hånd. Produktet ble avduket i Twitter-meldinger fra Elon Musk og Tesla Motors, og vises frem i en egen YouTube-video.

Helautomatisk ladeløsning

Produktet har fått det foreløpige og passende navnet «Tesla Snakebot», og ble faktisk først kunngjort så tidlig som ved årsskiftet. Nå er det imidlertid blitt en realitet, i alle fall på prototype-nivået.

Det foreligger ikke så mange tekniske detaljer ennå, men det dreier seg altså om en type selvstyrt, robotisk ladearm som formodentlig ved hjelp av ulike sensorer automatisk leter seg frem til ladekontakten på elbilen. På denne måten trenger man altså tilsynelatende ikke å gå ut av bilen i det hele tatt.

Den automatiske ladekabelen utvikles ifølge Twitter-meldingen til Tesla-modellen Model S, og det er uvisst om Tesla planlegger å gjøre produktet kompatibelt med også andre elbilmodeller.

Flere andre ladekonsepter

Produktet er ennå på det tidligere teststadiet, og det foreligger ingen informasjon om når Tesla eventuelt planlegger å kommersialisere konseptet.

Det jobbes for øvrig også med en del andre, spenstige ladeløsninger til elbiler for tiden. Én av teknologiene som trolig har et stort potensiale er den såkalte «Wireless Electric Vehicle Charging»-teknologien som Qualcomm utvikler, som baserer seg på trådløs induksjonslading av elbiler.

Tidligere har vi også meldt at BMW har et konsept på gang som innebærer å bygge ladestasjoner inn i gatelys for å gjøre dem mest mulig tilgjengelige i byene. Demonstrasjonsvideoen av det nye Tesla-konseptet kan du se under.

I mellomtiden blir Tesla-modellene stadig mer avanserte: Nå får Model S flere autopilot-funksjoner »

(Via Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen