Nye Oukitel U6 med to skjermer.
Nye Oukitel U6 med to skjermer. (Bilde: Pixel Embargo/Shutterstock.com)

Rimelig mobil kommer med to skjermer

Ny modell fra Kina byr på både LCD-skjerm og e-papirskjerm.

Det kinesiske selskapet Oukitel er ikke en spesielt kjent aktør i det teknologiske landskapet, men trer selskapet frem i søkelyset med en ny, spenstig mobilmodell. Mobilen kommer nemlig med to skjermer.

Modellen heter Oukitel U6 og byr på noe så uvanlig som en e-papirskjerm på baksiden, i tillegg til en vanlig LCD-skjerm på forsiden. Dermed er det altså snakk om en slags mobiltelefon og e-bokleser i ett.

120 timer batteritid – som e-bokleser

Ifølge Oukitel gir mobilen helt opptil 120 timer med bruk – vel å merke om du kun bruker e-papirskjermen. I standby-modus vil batteritiden ligge på hele 180 timer. Dette klarer mobilen med et høyst moderat batteri på 2400 mAh.

Om du bare bruker e-papirskjermen skal mobilen ha en batteritid på hele 120 timer.
Om du bare bruker e-papirskjermen skal mobilen ha en batteritid på hele 120 timer. Foto: Oukitel

LCD-skjermen har en størrelse på 5 tommer, mens e-papirskjermen er på 4,7 tommer. Oppløsningene er på henholdsvis 1280 x 720 piksler og 960 x 540 piksler på de to skjermene.

E-papirskjermer er altså samme teknologien man finner på e-boklesere som blant annet Amazons Kindle, og fungerer ved å reflektere lyset fra omgivelsene, uten bruk av baklys som man finner på LCD-skjermer. Skjermene regnes som mer behagelige for øynene ved lange lese-økter.

Moderat maskinvare

Når det gjelder øvrige tekniske spesifikasjoner byr Oukitel U6 ellers på en firekjerners prosessor av typen Mediatek MT6735M på 1,5 GHz, som ifølge blant andre Android Authority skal være litt raskere enn Snapdragon 410. Ellers er 2 GB minne og 16 GB lagringsplass også på plass.

Mobilen tilhører med andre ord ikke akkurat eliteserien, men blir antakelig en ganske rimelig modell. Pris foreligger imidlertid ikke ennå, og ei heller et lanseringstidspunkt for markedene utenfor hjemlandet Kina. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Konseptet er for øvrig ikke noe nytt i seg selv. Det russiske selskapet Yota Devices har for eksempel også lansert en modell med både en LCD-skjerm og en e-papirskjerm,, kalt «YotaPhone», som vi meldte om i fjor.

Nå får iOS- og Android-telefoner en ny og nyttig funksjon: Microsofts stemmeassistent Cortana blir nemlig tilgjengelig på plattformene »  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen