Restaurantkjede vil ha «teknologifrie tirsdager»
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Restaurantkjede vil ha «teknologifrie tirsdager»

Her må smarttelefonen bli liggende i lomma.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om du kikker litt rundt om i lokalet neste gang du er på restaurant, så vil du helt sikkert legge merke til en hel del mennesker som trykker på smarttelefonen i stedet for eller imens de fører en samtale med de andre som sitter rundt bordet – spesielt hvis det er unge mennesker.

Sosiale medier og ny teknologi har gjort at vi sosialiserer på andre måter, men mange synes det er teit at man heller sitter med mobilen når man først befinner seg ute sammen med andre mennesker.

Blant motstanderen av denne «trenden», finner vi den amerikanske restaurantkjeden Applebee’s, som nå vil innføre teknologifrie tirsdager på deres restauranter.

Avslag i pris hvis du følger oppfordringen?

Foreløpig har ikke Applebee’s selv ønsket å uttale seg noe om et slikt konsept, men CNBC oppdaget nylig at kjeden hadde sikret seg varemerket «No Tech Tuesday» – som neppe kan bety noe annet enn at restaurantens gjester ikke skal benytte seg av mobiler eller nettbrett når de spiser på tirsdager.

Ifølge Ubergizmo har andre restauranter testet ut lignende konsepter tidligere, der man fikk spise billigere dersom man fulgte oppfordringen. De forteller også om spisesteder som har gitt ut «bøter» for gjester som bryter oppfordringen, i form av et tillegg på regningen.

I sistnevnte tilfellet skal pengene ha gått til veldedig formål. Hva synes du – kunne et slikt konsept fungert eller vært nødvendig på norske restauranter?

Mange legger ut bilder på Instagram av sine restaurantbesøk:
Men det er ikke helt sikkert de er ærlige – mange "jukser" nemlig »

(Kilde: Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen