Hver kveld ligger det opptil flere tusen dollar i potten.
Hver kveld ligger det opptil flere tusen dollar i potten. (Illustrasjon: Niklas Plikk, Tek.no)

Denne quiz-appen har tatt av i USA

Lar deg tjene ekte penger hver dag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nesten helt på topp av Apples appliste i USA finner du appen HQ Trivia – en tilsynelatende ganske anonym quiz-app som byr på triviaspørsmål.

Appen har imidlertid to nyvinninger som har gjort det til en ekstrem hit på andre siden av dammen, og trolig snart i hele verden: 

  • Du kan bare spille spillet to ganger i døgnet, og du spiller sammen med hundretusener av andre deltagere 
  • Hver dag har du muligheten til å vinne ekte penger

Spillet er nå det fjerde mest populære spillet i hele App Store, og den 14. mest populære appen totalt sett etter at den ble lansert i fjor høst. 

Bli en del av et game show

To ganger hver dag, klokka 21:00 og 03:00 norsk tid, går spillet «live». Alle som har lastet ned appen får en varsling på mobilen om at spillet begynner snart. 

Inne i appen blir du møtt av en strøm av kommentarer fra de andre deltagerne. I de dagene vi testet appen var det mellom 500- og 600 000 samtidige spillere, som trolig er fordelt over hele verden, men med hovedfokus i USA. 

Kort tid senere starter showet, og du begynner å skjønne hvorfor spillet har blitt kalt et godt eksempel på «framtiden for direkte-TV». På skjermen dukker nemlig kveldens vert opp, en ekte fyr kalt Scott Rogowsky, og snakker til deg og de hundretusener av andre deltagere. 

Slik ser spillet ut. Lengst til venstre ser du nedtelling før «showet» starter. Bilde: HQ Trivia
Spørsmålene blir mye vanskeligere enn dette mot slutten. Bilde: HQ Trivia

Ett feil svar, og du er ute

Spillprogresjonen minner veldig om  «Vil du bli millionær?». Det blir totalt stilt 12 spørsmål, hvor du har fire alternativer å velge mellom hver gang. Svarer du feil ryker du rett ut, selv om du kan få ekstra «liv» ved å invitere venner til å spille.

Det starter enkelt, men blir raskt vanskeligere og vanskeligere. For hvert spørsmål ser du hvordan svarene fordelte seg mellom alle deltagerne, og du skal ikke mange spørsmålene inn før hundretusener av deltagere begynner å svare feil.

På spørsmål 12 er det generelt veldig få deltagere igjen, og de som svarer riktig deler på kveldens pott.

Gir bort tusener av dollar

Potten varierer fra dag til dag, og øker dersom ingen klarer å svare riktig. På nyttårsaften ga de vekk hele 18 000 dollar (nesten 150 000 kroner) på én kveld, men vanligvis dreier det seg om et par tusen dollar hver kveld.

Alle som klarer å svare riktig på 12 spørsmål deler premiepotten. Bilde: HQ Trivia

Merk at det er den totale potten, og ifølge den største enkeltutbetalingen til en spiller skal ha vært på på 535 dollar. Vinner du kan du få overført gevinsten til en Paypal-konto. 

Hvordan tjener de penger?

Mange har spurt seg hvordan appen tjener penger, og ikke minst hvordan de kan gi bort penger hver eneste kveld. Foreløpig virker det både HQ Trivia og pengeutbetalingene holdes i live av investorer som har troen på konseptet. Pengene går til premiepotter og de voksende serverkostnadene. Sistnevnte har vært et økende problem for utviklerne, ettersom det er ekstremt krevende å strømme direkte til hundretusener av samtidige brukere. 

I framtiden håper de imidlertid på at de kan tjene nok penger på sponsorer og reklamer mellom spørsmålene. 

Appen har som sagt blitt ekstremt populær i USA, men her i Norge er det tilsynelatende nesten ingen som har hørt om den. Den er ikke å finne på noen av Apples topplister, så her er det bare å hoppe på trenden før flere finner ut av det. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen