Denne proffskjermen får støtte for 4K-oppløsning
(Bilde: Eizo)

Denne proffskjermen får støtte for 4K-oppløsning

Eizo oppgraderer flaggskipet.

Eizo er viden kjent for sine kvalitetskjermer til proffmarkedet. Disse er som regel i ypperste klasse, men så koster de helst en arm og et bein. I fjor høst lanserte selskapet et nytt flaggskip rettet mot grafiske designere, fotografer og filmbransjen, ved navn ColorEdge CG276, som nå får en solid oppgradering.

I utgangspunktet støttet nemlig denne 27-tommers skjermen oppløsninger inntil 2560 x 1440 piklser. Gjennom en nedskaleringsfunksjon får imidlertid nå skjermen støtte for inndatasignaler inntil 4096 x 2160 piksler, samt 3840 x 2160 piksler, opp til 30 FPS gjennom DisplayPort-inngangen.

Mange finesser for proffmarkedet

Oppgraderingen kommer som følge av det voksende markedet for Ultra HD-TV-er, så vel som at en rekke filmstudier i Hollywood har blitt enige om å bruke 4K-oppløsningen i digital filmprojeksjon, ifølge en pressemelding fra Eizo.

Av andre finesser spesielt tiltenkt filmbransjen, støtter HDMI-inngangen 1080/24p-bildehastighet. Dette gjør at film spilles av i hastigheten den ble skutt, altså 24 bilder i sekundet, fremfor de 60 som er normalt for flatpanelskjermer.

Skjermen kommer også med en egen emulator-programvare, som lar brukeren forhåndsvise hvordan farger kan se ut på forskjellige typer enheter. Hetten som følger med kan dessuten tilpasses portettformat, for et arbeidsmiljø med skjermen stående på høykant.

Har du lyst på en Eizo-skjerm til hverdagsbruk og spill?
I så fall bør du lese vår test av lynraske Eizo Foris FS2333 med IPS-panel »

Er i produksjon

Disse finessene vil si at denne skjermen, som så mange andre fra Eizo, først og fremst er tiltenkt profesjonelle med spesielle behov. Dette gjenspeiles også i de øvrige spesifikasjonene for skjermen, som dekker 97 prosent av Adobe RGB-fargerommet, samtidig som den går noe utenfor dette på enkelte områder.

Den nye versjonen av Eizo ColorEdge CG276 blir vist frem på en messe for amerikanske kringkastere i Las Vegas mellom 8. og 11. april. Ifølge pressemeldingen skal den nye 4K-nedskaleringsfunksjonen omfatte alle eksemplarer av skjermen som produseres fra og med denne måneden. Når disse er tilgjengelige i Norge er for øyeblikket ukjent.

Eizo opplyser at det for øyeblikket bare er grafikkort fra AMD som støtter oppløsninger helt opp til 4096 x 2160 piksler, mens Nvidia- og Intel-grafikkort kun støtter inntil 3840 x 2160 piksler.

Gamle skjermer kan oppdateres

I motsetning til hva Hardware.no opprinnelig kom i skade for å skrive, vil de som kjøpte en ColorEdge CG276 da den kom, også kunne oppdatere sin skjerm til å støtte den nye funksjonen – til et visst nivå.

For å åpne for nedskalering av 4K-oppløsningen til 2560 x 1440 piksler, må man oppdatere fastvaren til versjon 1.0003. Denne kan hentes ned fra produsentens nettsider. Gamle skjermer kan imidlertid kun ta imot, og ikke vise, 4K-signaler.

Denne skjermen tilbyr enda større fargerom for proffbrukere:
Lenovo lanserer ThinkVision LT3053p for profesjonell bildebehandling »

(Kilde: Pressemelding, Eizo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen