Her ser vi et eksempel på det man kan lage med FireWriter, som gjemmer seg bak fyren i bildet.
Teknofil
Her ser vi et eksempel på det man kan lage med FireWriter, som gjemmer seg bak fyren i bildet. (Bilde: ECAL / Vimeo)

Denne printeren skriver ut med flammer

Høres det ut som en god idé?

Selv om 3D-printere er den skrivertypen som har fått mest oppmerksomhet i det siste, er det fremdeles rom for andre, mildt sagt spesielle vrier på den tradisjonelle blekkprinteren.

Sist ute i denne eksklusive kategorien er den unike FireWriter. Som navnet antyder, er dette en printer helt utenom det vanlige: Den kaster de tradisjonelle blekkpatronene på dør, og «skriver» i stedet ut med flammer.

Håndholdt flammeprinter

FireWriter er skapt av studenten Lucien Langton fra ECAL, Universitetet for kunst og design i den franske byen Lausanne. Maskinen benytter seg av den lille datamaskinen Arduino Uno, som i samarbeid med en blekkskriver, blåselampe og optisk sensor utgjør den utradisjonelle printeren.

FireWriter er i stand til å skrive ut på tre, plast, tekstiler og andre overflater – alt uten at det utvikler seg til et eneste stort inferno. Blåselampen brenner med en blanding av butan og propan, og brenner på 1200 grader.

Selve printeren er faktisk håndholdt, og skriver eller brenner horisontale merker nedover på en overflate. Her må man altså holde printeren selv og gradvis flytte den ned via noen hendige hjul, piksel for piksel.

Ild og teknologi

Ifølge Langton er FireWriter ment å være en kunstnerisk utforsking av forholdet mellom moderne teknologi og menneskehetens første teknologiske bragd: Ild.

Vi vil derfor neppe se FireWriter på nærmeste Jernia eller Elkjøp med det første, men det kan alltids hende at et eller annet selskap ser markedspotensialet til en slik maskin.

Ikke alle printere brukes til å skrive ut:
Nå kommer viske-printeren »

Se FireWriter i aksjon på Vimeo:


(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen