Denne pistolen får skravlebøtter til å holde kjeft

Teknofil Denne pistolen får skravlebøtter til å holde kjeft

Denne pistolen får skravlebøtter til å holde kjeft

Blokkerer prat fra folk som er opptil 30 meter unna.

Hvor mange ganger har du ikke vært på kino og irritert deg grønn over andre kinogjengere som bare må snakke i telefonen eller med hverandre under filmen? Nå ser det ut til at det kommer et effektivt våpen mot denne ukulturen.

Japanere har nemlig utviklet det de kaller SpeechJammer, en pistolaktig innretning som forstyrrer og dermed blokkerer prat fra folk som er opptil 30 meter unna.

Forstyrreren taleren

SpeechJammer fanger inn lyd ved hjelp av en retningsbestemt mikrofon. En forsinkelse på 0,2 sekunder setter i gang en effekt som kalles Delayed Auditory Feedback (DAF) – og dette sender lyden tilbake til gjerningsmennene.

DAF er en effekt kjent for å avbryte snakkende folk. Den skaper ikke ubehag, men gjør at du ikke klarer å snakke ordentlig. Når vi snakker hører vi gjerne på det vi selv sier, men når dette blir forstyrret blir det plutselig vanskelig å skravle videre.

Se opp for spøkefugler

SpeechJammer har mange potensielle bruksområder – fra kino og biblioteker til møter og konvensjoner. I tillegg kan den vise seg å være glimrende å lure andre folk med.

Den originale taleavbruddspistolen er utviklet av National Institute of Advanced Industrial Science and Technology i Japan. Om vi eventuelt får se den masseprodusert og i butikkhyllene her til lands gjenstår å se.

I denne videoen kan du se SpeechJammer i aksjon:

(Kilder: Arxiv.org, ExtremeTech, Technology Review)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen