3Doodler er en penn som tegner med plast, og lar deg lage modeller som denne.
Teknofil
3Doodler er en penn som tegner med plast, og lar deg lage modeller som denne. (Bilde: WobbleWorks LLC.)

Denne pennen er en 3D-printer

Skriv ut små tredimensjonale objekter med denne dingsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Her er en penn som kanskje vil interessere mange. 3Doodler er en 3D-printer – eller i alle fall nesten. Den unike pennen bruker nemlig ikke blekk, men plast til å skrive eller tegne, slik at du dermed kan tegne i lufta eller på papir for å skape trådaktige kunstverk.

3D-printing er en metode som lagvis bygger opp en modell fra materiale i flytende form eller pulverform. Prosessen styres av et dataprogram og en 3D-datafil, og foregår vanligvis med 3D-printere.

3Doodler er derfor ikke en vaskeekte 3D-printer, men tar inspirasjonen sin fra de spennende maskinene og overfører noe av teknikken til et nytt felt.

Varm plast

På innsiden av 3Doodler finnes det altså et plastmateriale, som blir varmet opp til 270 grader for å kunne formes som du vil. Pennen er derfor ikke akkurat noe å gi som julegave til barna dine.

Man kan som nevnt tegne på papir eller i løse lufta. Det lureste vil i mange tilfeller være å legge ut rammeverk på et papir, før man deretter setter dette sammen (til for eksempel Eiffeltårnet) i etterkant, når plasten har kjølt seg ned.

Andre muligheter inkluderer å lage smykker eller lage et slags deksel til smarttelefonen. Det er egentlig bare fantasien som setter grensene med et produkt som dette.

På Kickstarter

Sjekk ut 3Doodle på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. Der har pennen samlet inn hele 158 000 dollar i skrivende stund, mens selskapet bak, WobbleWorks LLC., opprinnelig hadde et mål på bare 30 000.

Prisen på den særegne pennen er 75 dollar (420 kroner).

Ta også en titt på Kickstarter-videoen til produktet:

Vil du sjekke ut en annen stilig 3D-printer?
Denne 3D-printeren skriver ut lamper, leketøy og hva som helst »

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen