Denne PC-skjermen skal gi deg en ekstra oppslukende opplevelse
(Bilde: Samsung)

Denne PC-skjermen skal gi deg en ekstra oppslukende opplevelse

Samsung lanserer sin første kurvede PC-skjerm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kurvede paneler er noe vi først og fremst forbinder med TV-er, men i den knivskarpe konkurransen om å være først ute med nye løsninger lanserte LG sannelig også verdens første kurvede PC-skjerm for litt siden.

Samsung SD590C.
Samsung SD590C.Foto: Samsung

Det tok visst ikke lang tid før erkekonkurrenten også kastet seg på karusellen. I en fersk pressemelding drar den andre sørkoreanske giganten Samsung sløret av deres egen splitter nye, kurvede PC-skjerm.

Oppslukende og mindre anstrengende

Skjermen har fått navnet SD590C og får en størrelse på 27 tommer, altså en del mindre enn LGs 34 tommer store modell. Produktet skal ifølge Samsung være resultatet av «omfattende forskning» på det menneskelige øyet.

Samsung SD590C.
Samsung SD590C.Foto: Samsung

Det innebærer at selskapet visstnok har funnet frem til den optimale krumningsradiusen på skjermen, som er oppgitt til en radius på fire meter. Ifølge Samsung gir dette skjermen en bredere synsflate enn en vanlig, flat 27-tommer, noe som altså skal gi skjermen mer oppslukende egenskaper.

Samsung påstår også at den buede konstruksjonen medfører færre fysiske anstrengelser. Dette skal ha sammenheng med at ytterkantene på skjermen ligger nærmere øynene, noe som gjør at øynene ikke trenger å skifte fokus når man flytter blikket til kantene av skjermen.

Egen spillmodus

Av rent tekniske spesifikasjoner får SD590C en lysstyrke på 350 cd/m2, et kontrastforhold på 3000:1 og innebygde stereohøyttalere på 5 watt. Formatet på skjermen er 16:9, men oppløsningen er de tradisjonelle 1920 x 1080 piksler – noe som er lite til et panel på 27 tommer.

Oppdateringsfrekvensen er på 60 Hz, og responstiden ligger på 4 millisekunder. Produsenten opplyser for øvrig om at modellen byr på en egen spillmodus.

SD590C skal bli tilgjengelig i USA den 1. oktober til en veiledende pris på 430 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, men sett opp et varsel i Prisguide så sender vi deg en e-post når dette er kjent.

Samsung har også nylig lansert en 4K-skjerm: Den er hele 31,5 tommer stor »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen