Denne PC-skjermen er like stor i høyden som i bredden
(Bilde: Eizo)

Denne PC-skjermen er like stor i høyden som i bredden

Eizo lanserer unik, kvadratisk skjermmodell.

Den anerkjente, japanske skjermprodusenten Eizo har levert mange spenstige modeller i årenes løp. I fjor slapp selskapet for eksempel det de mente var verdens første spillskjerm med en oppdateringsfrekvens på 240 Hz, og i sommer lanserte de en IPS-skjerm med 4K-oppløsning på solide 31,5 tommer.

melder Eizo om en ny skjermmodell som muligens også vil heve et øyenbryn eller to. Modellen heter FlexScan EV2730Q og byr på en ganske spesiell egenskap.

Kvadratisk

Skjermen, som bruker et IPS-panel og måler 26,5 tommer, har nemlig et størrelsesforhold på 1:1. Det vil altså si at den har en perfekt, kvadratisk form, noe man ikke finner på så altfor mange skjermer på markedet.

Foto: Eizo

Det betyr selvsagt også at antallet piksler er det samme i høyden som i bredden, nærmere bestemt 1920 x 1920. Ifølge Eizo gir det skjermen 78 prosent flere piksler enn med vanlig HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Meningen med dette formatet er å levere høyere grad av ergonomi og komfort for brukeren, ved at det utvidede vertikale rommet setter skjermen i stand til å vise store mengder informasjon samtidig. Dermed begrenses behovet for å skrolle nedover.

Ser når brukeren forlater skjermen

Ellers byr FlexScan EV2730Q på diverse Eizo-utviklede løsninger, som for eksempel en teknologi som skal gjøre flimmer umulig å oppfatte, og en løsning som innebærer at skjermen reduserer intensiteten på baklyset når skjermen viser mørke bilder for å spare strøm.

Skjermen justerer også lysstyrken automatisk etter lysforholdene i rommet. Den har også en egen sensor som registrerer når brukeren forlater skjermen, for deretter å aktivere en strømbesparende modus. Skjermen slås så på igjen når brukeren kommer tilbake.

Modellen skal komme i salg i løpet av første kvartalet i 2015. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. For mer informasjon kan du sjekke ut produktsiden hos Eizo.

BenQ kom også nylig med en ny IPS-skjerm:
Den har 4K-oppløsning og 10-bits farger »

(Via Flatpanels.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen