Nye Acer Aspire R 14.
Nye Acer Aspire R 14. (Bilde: Pixel Embargo/Shutterstock.com, Acer)

Denne PC-en lar deg vippe skjermen helt rundt – og kommer med ekstra rask trådløsteknologi

Acer lanserer sin nye Aspire R 14.

I forbindelse med IFA-messen i begynnelsen av september avslørte taiwanske Acer blant annet en ny, bærbar PC som lar deg svinge skjermen helt rundt. I en fersk pressemelding har selskapet nå offisielt lansert den nye maskinen, «Aspire R 14».

Den Windows 10-basete PC-en skal ifølge Acer slippes på det europeiske markedet i slutten av oktober til en veiledende startpris på 800 euro, rundt 7300 kroner med dagens kurs. Akkurat når den blir tilgjengelig her til lands og til hvilken pris er ennå ikke kjent.

Snur 360 grader

Som navnet antyder har Aspire R 14 en skjerm på 14 tommer, som altså har den egenskapen at den kan snus rundt 360 grader, slik at du kan bruke den som et nettbrett. I så måte kommer skjermen med berøringsstøtte, men oppløsningen ligger kun på 1366 x 768 piksler, så det er altså ikke en HD-maskin.

Aspire R 14 i «nettbrett»-tilstanden.
Aspire R 14 i «nettbrett»-tilstanden. Foto: Acer

Maskinen kommer imidlertid med Intel-prosessorer av sjette generasjon, det vil si Skylake-arkitekturen, opptil 8 GB minne og SSD-lagring. De nøyaktige spesifikasjonene foreligger ennå ikke, og Ifølge Acer vil konfigurasjonen også variere mellom regionene.

Aspire R 14 er også relativt tynn, med en tykkelse på kun 18, 5 mm, og vekten til maskinen ligger på 1,9 kilogram. PC-en kommer ellers med trådløsteknologien MU-MIMO (Multiuser Multiple Input/Multiple Output), som er en teknologi for å administrere den tilgjengelige Wi-Fi-båndbredden mer effektivt.

Reduserer øye-belastningen

På den måten skal du få bedre dataoverføringshastigheter når du har mange samtidig tilkoblede enheter. Acer nye maskin er en av få enheter som hittil har fått støtte for denne teknologien. 

Ellers kommer maskinen med Acers egenutviklede «BluelightShield», som gjør det mulig å nedjustere mengden blått bakgrunnslys på skjermen, noe som skal redusere belastningen på øynene. Skjermen har også ha fått en behandling som gjør at den bedre motstår fett og olje som tærer på skjermen i det lange løp.

Batteritiden skal ligge på åtte timer. Mer informasjon om maskinen kan du finne på produktsiden.

Acer har også nylig lansert et heftig spillnettbrett: Vi testet Acer Predator »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen