Denne PC-en er på størrelse med en mobiltelefon
(Bilde: YouTube)

Denne PC-en er på størrelse med en mobiltelefon

Skal likevel fungere som en fullverdig spill-laptop.

Selv om den teknologiske utviklingen allerede har kommet langt i å gjøre de bærbare PC-ene både mindre og kraftigere, finnes det selvsagt alltids rom for å gjøre datamaskiner enda mer kompakte.

Nå har det dukket opp et ganske spennende produkt på folkefinansierings-nettstedet Indiegogo som tar konseptet «bærbar PC» til et nytt nivå.

Produktet det er snakk om bærer navnet Tango PC og beskrives selvsikkert av utvikleren som «verdens kraftigste lomme-PC», som skal kunne brukes både til spill og andre oppgaver som en vanlig laptop kan håndtere, men altså i superkompakt format.

Inspirert av rakett-teknologi

De ytre målene til Tango PC er på kun 12,5 cm x 8 cm x 1,35 cm, noe som altså ikke gjør maskinen stort større enn en moderne smarttelefon og dermed svært enkel å ta med seg.

I dette lille rommet har utviklerne klart å få plass til firekjerners AMD A6-5200-prosessor på 2 GHz med en integrert grafikkprosessor av typen Radeon HD 8400. Ikke spesielt kraftig, men det holder nok til enklere spill.

Dokkingstasjonen til Tango PC.
Dokkingstasjonen til Tango PC.Foto: Tiny Tango

Den lille maskinen skal også kunne utstyres med opptil 8 GB minne og en SSD på maksimalt 512 GB. I tillegg skal den være kompatibel med både Windows 7/8, Linux og Chrome OS.

Det foreligger ikke så mange tekniske detaljer om den indre strukturen i maskinen, men utviklerne sier de har brukt en helt ny, patentert teknologi som visstnok er inspirert av NASAs raketteknologi i konstruksjonen av Tango PC.

Langt over finansieringsmålet

Denne patenten innebærer blant annet en spesiell kjøleløsning som går ut på å overføre varme fra selve PC-en til den medfølgende dokkingstasjonen, som både har vifte og store kjøleribber.

PC-en har altså ingen egen kjøling, og kun et lite batteri, så den er utvilsomt ment å brukes sammen med dokkingstasjonen. Stasjonen er for øvrig på 13,5 cm x 13,5 cm x 2,7 cm og har fire USB-innganger, HDMI-inngang og innebygd Wi-Fi.

Tango PC ble svært populær på Indiegogo. Finansieringsmålet lå på 100 000 dollar, men i skrivende stund har over 230 000 dollar blitt donert til prosjektet med hele 32 dager igjen. Den rimeligste pakken koster 349 dollar, cirka 2200 kroner, og inkluderer PC-en, dokkingstasjon, 4 GB minne og SSD på 32 GB. Den skal etter planen sendes ut i april.

For mer informasjon kan du gå til Indiegogo-siden eller produktets hjemmeside, og sjekk også ut video under.

Indiegogo bød også nylig på et nytt kjølingskonsept: Denne PC-en er fylt til randen med olje »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen