Ja, skriveren er laget i reskirkulert papir
Ja, skriveren er laget i reskirkulert papir (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Denne pappesken er faktisk en skriver

Se prototypene vi fant på IFA-messen.

Smarty.
Smarty.

One & One.
One & One.

Wave.
Wave.

Origami.
Origami.

Clip.
Clip.

Mate.
Mate.

Hardware.no/Berlin: Skrivere er ikke lengre det de var, og på IFA har Samsung stilt ut en serie med rimelig sære modeller. Samtlige er prototyper, men det er godt mulig at flere av dem vil komme i salg.

Retroskriver med høyttaler

Den første vi finner heter Smarty, og er en skriver i skikkelig retrodesign der du faktisk kan se hvor mye toner som er igjen takket være et par vinduer. Det som kanskje er mest spennende er at du også kan bruke skriveren til å spille av musikk, da den har innebygget forsterker, volumkontroll og høyttaler.

Modellen One & One har to tonere, i hver sin farge. Du kan bytte farger ved å bytte toner, men du kan bare ha to farger på samme tid. Dette kan være kjekt om du vanligvis skriver ut i sort, men også ønsker mulighetene til å markere ting med rødt. Skriveren har også en gjennomsiktig glassflate, slik at du kan se innmaten mens den jobber.

Wave er et frieri til dem som vil ha en enkel skriver med en pen design. Her er alt forenklet, slik at enheten skal fremstå mer som et designelement i stuen, enn som en skriver. Foruten designen har skriveren også dokkingmuligheter for smarttelefoner.

Bruker resirkulert papir

Origami er en av de virkelig spesielle skriverne, og ifølge Samsung ble den unnfanget vet at man lurte på hvor man kunne blir flinkere til å resirkulere utskrevne papirer. Resultatet ble å lage en skriver i resirkulert papir. Så snart skriveren har gjort sin nytte kan du resirkulere den på nytt. Innmaten av skriveren er dog ikke av papp, ei heller toneren.

Clip er en annen løsning for dem som vil montere sin egen skriver, men denne er laget av PE-plast. Navnet henspiller på at du bare trenger å klikke den sammen, her er det intet behov for skruer.

Mate er for deg som virkelig vil gjøre din personlige vri på skriveren. Flere av panelene er utbyttbare, til diverse friske farger. Du trenger ikke verktøy for å bytte panelene, her sklir alt på plass.

Kommer trolig i en eller annen form

Christian de Lange i Samsung forteller at det er litt usikkert om noen modellene kommer på markedet. Enn så lenge er de som nevnt prototyper, og avgjørelsen om de vil komme på markedet vil komme senere:

– Vi ser an mottakelsen fra partnere og kunder, så får vi bare se hvor vi ender. Jeg regner nok med at i alle fall et par av modellene kommer på markedet, forteller de Lange.

Skrivermarkedet er stort og uoversiktelig:
Slik velger du den perfekte skriveren »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen