Denne oppdateringen godkjente du aldri
Teknofil
(Bilde: Apple)

Denne oppdateringen godkjente du aldri

Apple fikset for første gang en kritisk OS X-feil uten å varsle brukerne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple liker å si at de sikrer brukerne sine fra stort sett alt som er farlig der ute, noe som merkes både på Mac-er, iPad-er og iPhoner. De pleier også vanligvis å varsle brukerne om hva som skjer og hvorfor det skjer. På en iPhone vil du for eksempel få beskjed om hvorfor du ikke kan laste ned fritt fra nettet, og på en Mac er standardinstillingen at du ikke kan laste ned programmer fra ukjente utviklere.

Dermed skjer stort sett alle oppdateringer gjennom App Store, og brukerne får god kontroll over hva som skjer med enheten. Nå melder imidlertid The Next Web om at Apple for første gang har rullet ut en sikkerhetsoppdatering til OS X uten å varsle brukerne.

Bryter med fortiden

Den eneste grunnen til at dette er en smule kontroversielt, er at Apple som nevnt aldri har gjort dette før. Selskapet implementerte muligheten for dette for 2 år siden, men har inntil nå aldri brukt denne «bakdøren» inn i systemet. Oppdateringen fikset kritiske sårbarheter i det som kalles Network Time Protocol (NTP), og berørte for øvrig alle UNIX-baserte systemer – deriblant OS X.

Den krevde ingen omstart, og var ifølge en talsmann for Apple «...fullstendig sømløs...», så for deg som sluttbruker betyr egentlig bare Apples valg at du ikke får vite om at dette skjer med maskinen. Ifølge selskapet selv tok de dette valget fordi feilen var så kritisk at de ville rette den opp så raskt som overhodet mulig.

Det er altså grunn til å tro at Apple ville kjørt ut oppdateringen som vanlig gjennom App Store om det ikke hadde vært så prekært.

Alt er slett ikke bare solskinn hos Apple:
Her til lands begynner de å slite med iPhone-salget »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen