Denne nye Sony-en får du for under en tusenlapp
Teknofil
(Bilde: Sony)

Denne nye Sony-en får du for under en tusenlapp

Xperia E4 ser på papiret ut til å være et røverkjøp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony har i dag lansert en ny og rimelig mobiltelefon på det norske markedet, kalt Xperia E4. I en pressemelding skriver produsenten at veiledende pris kommer til å ligge på bare 990 kroner – uten abonnement.

Den lave prisen kan muligens gjøre Xperia E4 til en favoritt blant de som ikke vil legge «halve månedslønna» i en ny mobil. Selve mobilen virker nemlig ikke helt håpløs utfra spesifikasjonslisten:

  • 5-tommers skjerm (960x540 pikslers oppløsning, såkalt qHD)
  • 1,3 GHz Quad-core-prosessor
  • 1 GB RAM
  • Operativsystem: Android 4.4.4 KitKat
  • Batteri: 2300 mAh (ifølge Sony skal det holde til cirka to dagers normal bruk)
  • 5-megapiksel kamera

Mobilen kommer i enten svart eller hvit utgave.

Bør kunne ta okay bilder

Sony Xperia E4 har et 5-megapikslers hovedkamera, og et 2-megapikslers frontkamera. Hovedkameraet har både bildestabilisator, HDR og 4x digital zoom, og kan ta videoopptak i HD (1080p). Det virker ganske brukbart for en mobil i denne prisklassen, men det er naturligvis vanskelig å si noe om uten å ha testet den.

Ellers skal den nye Sony-en har åtte gigabyte (GB) lagringsplass, hvorav cirka tre GB er holdt av til operativsystemet. Det vil si at det bare er fem gigabyte til overs for bilder, filmer og apper. Det kan kanskje virke i minste laget, men det går heldigvis an å sette inn et minnekort på inntil 32 GB om det trengs.

Ønsker du 4G-fart til surfing og nedlastinger, bør du imidlertid styre unna Xperia E4. Den har kun 3G (UMTS HSPA) i tillegg til vanlig 2G (GSM/EDGE).

Alle spesifikasjonene finner du i denne oversikten.

 

Veldig få alternativer

For øyeblikket finnes det veldig få nye smartmobiler som koster under en tusenlapp, og enda færre som kan matche Sony Xperia E4 på spesifikasjoner. Den forrige E-serie-mobilen til Sony, Xperia E3, koster rundt 1400 kroner uten abonnement, men bortsett fra 4G-støtten er det ingenting vi savner på spesifikasjonslisten til den nye, billigere varianten.

Det beste alternativet vi kan finne til Sony Xperia E4 må være Samsung Galaxy Trend 2. Denne er enda litt billigere, men har kun en 4-tommers skjerm. Ellers får du kjøpt rimelige Nokia-mobiler som kjører operativsystemet Windows Phone.

Er du på jakt etter ny mobiltelefon?
Her er 10 ting du ikke må glemme hvis du vil unngå bomkjøp »

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen