Exynos 7270 gir smartklokkene LTE-støtte.
Exynos 7270 gir smartklokkene LTE-støtte. (Bilde: Samsung)

Denne nye brikken visker ut skillet mellom smartklokker og mobiltelefoner

Samsung har laget en dedikert smartklokke-prosessor med innebygget LTE.

Det finne allerede smartklokker som kan koble seg direkte på mobilnettet uten behov for mobiltelefoner, men antallet er ennå svært begrenset. Samsung har nå dratt sløret av en ny prosessorbrikke som vil endre drastisk på dette.

Den nye brikken heter Exynos 7270 og skal være blant de aller første brikkene som er utviklet spesifikt for «ha på-dingser» med 14 nanometers produksjonsteknikk.

Innebygget LTE

Ikke minst skiller brikken seg ut ved at den har innebygget LTE-modem, som altså betyr at smartklokker og lignende som bruker brikken vil være uavhengige av mobiltelefonen. 

Exynos 7270.
Exynos 7270. Foto: Samsung

Brikken har også innebygget Wi-Fi og Bluetooth, som innebærer at du også enkelt kan koble smartklokken til PC-en og mobilen som ellers. Den er riktignok en god del svakere enn standard mobilprosessorer, og byr på to kjerner av typen Cortex-A53.

Startet masseproduksjonen

Masseproduksjonen av Exynos 7270 har ifølge Samsung nå startet, og det er ennå uvisst når vi får se de første smartklokkene, og eventuelt andre produkter, med den nye brikken innabords. 

Det var LG som var først ute med LTE-støtte i smartklokker med sin modell Watch Urbane LTE. Flere modeller skal være på vei, inkludert en ryktet ny smartklokke fra Google, som visstnok både skal få GPS og LTE-støtte.

Samsung lanserte sin nye smartklokke i sommer: Slik er Gear 3 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen