Denne nusselige boksen er et potent mediesenter
(Bilde: Acer / Shutterstock)

Denne nusselige boksen er et potent mediesenter

Acer lanserer sin mini-PC «Revo One».

I forbindelse med CES-messen i januar dro det taiwanske selskapet Acer sløret av en lekker liten sak kalt «Revo One», en kompakt mini-PC som til tross for den lille størrelsen skal by på ganske så solid maskinvare. Som blant andre avisen Daily Star melder har Acer nå kunngjort at knøttemaskinen er klar for lansering. 

Acer Revo One er en liten boks som både kan brukes som et underholdningssenter tilknyttet TV-en i stuen, men byr samtidig på nok kraft til at man også kan benytte den som en vanlig PC dersom man ønsker det.

Tre varianter

Maskinen leveres enten med en Intel Celeron-, Core i3- eller i5-prosessor, med henholdsvis 2 GB, 4 GB og 8 GB minne. Kildene spriker faktisk litt når det gjelder akkurat hva slags lagringløsning maskinen kommer med, men ifølge Digital Life, som nylig testet maskinen har den en innebygget SSD og plass til to øvrige harddisker på opptil 2 TB hver.

Baksiden av maskinen.
Baksiden av maskinen. Foto: Acer

SSD-en er visstnok på 60 GB, 1 TB og 2 TB på henholdsvis Celeron-, i3- og i5-varianten av maskinen. Maksimalt kan man med andre få 6 TB med lagringsplass på maskinen, noe som jo ikke er så aller verst. I tillegg er det to ekstra USB/SATA-kontakter bak på enheten som gjør at du kan supplere med ytterligere to eksterne harddisker som kan settes opp i RAID.

Ellers kan du kjøre to skjermer på samme tid via både HDMI- og mini-DisplayPort-utganger, og i tillegg har boksen to USB 2.0-porter og to USB 3.0-porter. Om du ønsker å bruke maskinen som et hjemmekinosystem kommer Acer Revo One også med støtte for 7.1-kanals lyd. Av øvrige tilkoblingsmuligheter har maksinen også Ethernet og 802.11ac Wi-Fi.

Stilfull

Acer har også gjort det enkelt å bruke maskinen som din egen, private nettsky. Boksen støtter nemlig det såkalte «Build Your Own Cloud» (BYOC)-konseptet til Acer, som legger til rette for at du enkelt kan få tilgang til alle filene på maskinen via andre, mobile enheter. BYOC fungerer på tvers av alle typer operativsystemer og enheter.

I tillegg til dette trekker Acer også frem designet til sin nye minimaskin, som selskapet bedyrer både er diskrét og stilfullt, og vil gjøre at maskinen passer fint inn i stueomgivelser. Den har en blank overflate og avrundede hjørner, er tilgjengelig i sort og hvit og skal for øvrig være enkel å åpne for bytting av komponenter. De ytre dimensjonene er 10,6 cm x 10,6 cm x 15,5 cm.

Det er ennå uvisst akkurat når Acers nye knøttemaskin blir tilgjengelig i Norge. Ifølge Prisguide har den rimeligste Celeron-utgaven en foreløpig norsk pris på 3345 kroner, men det uvisst hva de øvrige modellene vil ende opp med å koste.

HP slapp også nylig en ny mini-PC: Selskapets bolleformede PC viser gode takter »  

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen