Ny app skal gi deg all info du trenger om produktene i daglivarebutikkene
(Bilde: Forbrukerrådet)

Ny app skal gi deg all info du trenger om produktene i daglivarebutikkene

Forbrukerrådets app gir deg også innholdet i varene og snittpris.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke hver dag at det norske Forbrukerrådet lanserer egne mobilapper, men det har nå skjedd. Appen heter Peiling og er ment å gi norske forbrukere nyttig informasjon om dagligvarene man handler i butikken.

Appen fungerer ved å la brukeren søke etter dagligvarer for å se hvilke butikker i nærheten som har de produktene du er ute etter, og viser gjennomsnittsprisen på varene. 

Sistnevnte del slippes som en oppdatering til appen 16. august.

Den nye appen skal også hjelpe folk som er allergiske med å unngå varer man ikke tåler. Dette gjør den ved å la deg huke av for ulike allergener og skanne varene med kameraet før du kjøper dem. Dersom varen inneholder noen av allergenene du har oppgitt vil du få opp en advarsel.

Henter data fra de store kjedene

Foto: Forbrukerrådet

Appen henter informasjonen fra en felles database for de største dagligvarekjedene som heter Tradesolution, hvor varer fra både NorgesGruppen, Coop og Rema, som omfatter de fleste store dagligvarekjedene, er registrert. Varedataene oppdateres løpende, slik at opplysningene skal være mest mulig relevante.

Det var opprinnelig meningen at appen skulle vise sanntidspriser, men dette ble ikke godtatt av Konkurransetilsynet med den begrunnelse at de mente dette ville føre til likere priser og mer samarbeid mellom kjedene på bekostning av forbrukere.

Som Nationen nylig meldte kom Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet nylig frem til et kompromiss, som innebærer at appen viser gjennomsnittsprisen fra den foregående uken i stedet.

Målet med appen er å sette forbrukere i stand til å ta mer bevisste valg når man handler daglivarer. Appen er både gratis og reklamefri, og lanseres både til Android- og iOS-plattformen. Under kan du se et par introduksjonsvideoer til appen.

Her er appene som gjør ferien din bedre »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen