Western Digitals nye eksterne harddisk kan by på imponerende hastigheter. (Bilde: Western Digital)

Denne My Booken er like rask som en SSD

Western Digital lanserer eksterne harddisker med Thunderbolt-overføring.

Western Digital jobber fortsatt hardt for å holde harddiskene relevante i ytelseskrigen mot SSD-er. Nå har de stappet to av de heftige Velociraptor-harddiskene sine i et My Book-skall med en Thunderbolt-utgang, for å tilby overføringsytelse på opptil 400 MB/s.

Enkel å åpne opp

Den første My Book Velociraptor Duo-modellen som slippes vil ha 2 TB lagringsplass, fordelt på to harddisker. Harddiskene kan by på hele 10 000 rpm, og kan enten speiles i RAID 1, eller settes opp i JBOD (Just a Bunch Of Discs) for å få tilgang til all lagringsplass.

Harddiskene skal også være lette å ta inn og ut, i tilfelle du vil oppgradere My Booken med høyere kapasitet, eller reparere en feil.

Foto: Western Digital

Bare Thunderbolt

Overføringsytelsen er mildt sagt imponerende med tanke på at det er snakk om harddisker og ikke SSD-er. My Booken har verken USB 3.0- eller eSATA-tilkobling, men bruker heller Intels høyhastighetsgrensesnitt Thunderbolt. Thunderbolt åpner opp for en båndredde på hele 10 Gbps, hver vei. Til sammenligning har relativt nye USB 3.0 en teoretisk maksytelse på 5 gigabit per sekund.

My Booken har to Thunderboltplugger, slik at du kan seriekoble flere Thunderbolt-enheter, såkalt Daisy-chaining.

Det er ikke kjent når den nye My Booken vil finne veien til Norge, men den skal være i salg i USA om kort tid. Prisen er på hele 899 dollar, noe som antageligvis vil bety en pris på rundt 6500 kroner her i Norge, inkludert moms. Ikke småpenger, akkurat.

(Kilder: Tech Power Up)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen