Bandet Hamferð spilte inn musikkvideo på Færøyene under solformørkelsen.
Bandet Hamferð spilte inn musikkvideo på Færøyene under solformørkelsen. (Bilde: Hamferð/YouTube)

Denne musikkvideoen ble spilt inn live under solformørkelsen

Band så sitt snitt til å lage en unik video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den mye omtalte solformørkelsen som fant sted nylig var utvilsomt et populært fotomotiv som forhåpentligvis ikke ødela kameraet eller synet til nysgjerrige fotografer. I tillegg til å ta bilder finne sdet imidlertid også dem som valgte å utnytte den sjeldne anledningen på litt mer kreativt vis.

Som fotonettstedet PetaPixel melder bestemte et band seg nemlig for å spille inn en live musikkvideo mens solformørkelsen pågikk i bakgrunnen, og har dermed antakelig stått bak en av de mest unike musikkvideoene på en stund.

Under den mørkeste delen av videoen kan sollyset ses som en lysende ring.
Under den mørkeste delen av videoen kan sollyset ses som en lysende ring. Foto: Hamferð/YouTube

Spilt inn på Færøyene

Videoen ble spilt inn av metal-bandet Hamferð fra Færøyene fra et fjell på nettopp Færøyene, et sted som hadde meget god utsikt til solformørkelsen, og varer i seks og et halvt minutt.

I løpet av videoen får man altså tydelig se hele formørkelsen utspille seg i bakgrunnen, noe som innebærer at skjermen en liten stund går helt i svart mens bandet spiller musikken. Sollyset kan da ses som en tydelig definert «ring» i bildet.

Sjeldent fenomen

Solformørkelser forekommer når Månen passerer mellom Solen og Jorden på en slik måte at slik at Solen dekkes helt eller delvis. Om den dekkes helt, slik som skjedde den 20. mars, kalles det total solformørkelse, som regnes som et av de mest spektakulære naturfenomenene.

Totale solformørkelser på det europeiske kontinentet er svært sjeldne. Den forrige totale solmørkelsen i Europa skjedde i 1999, og den neste vil skje i 2018, men det vil kun bli en delvis formørkelse. Musikkvideoen kan du se under.

Det ble tatt mange bilder under solformørkelsen: Noen kan du nok finne på bildekritikken » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen