SteelSeries Rival 500.
SteelSeries Rival 500. (Bilde: SteelSeries)

SteelSeries' nye spillmus byr på en rekke nyvinninger

Smarte knapper og vibrering.

Den danske utstyrsprodusenten SteelSeries har nå dratt sløret av en ny spillmus i sin Rival-serie, nemlig Rival 500. Den nye modellen markedsføres spesielt mot folk som vier mye tid til rolle- og strategispill på nettet, og er designet for intet mindre enn «maksimal effektivitet», sier SteelSeries.

Rival 500 har et stort fokus på design og ergonomi, og særlig tommelen ser ut til å ha fått mye oppmerksomhet på den nye modellen.

Følger tommelen

Musen byr blant annet på sideknapper som skal være utformet slik at de følger de naturlige konturene og bevegelsene til tommelen, noe SteelSeries sier gjør dette til den første musen med denne egenskapen, uten at dette kan bekreftes.

Foto: SteelSeries

De nedre tommelknappene skal dessuten være ekstra enkle å trykke på ved å simpelthen «snerte» dem med tommelen. Det er også et tomrom i midten av sideknappene som brukes som grep hvor tommelen kan hvile, og som også skal gjøre det lett å identifisere de ulike knappene.

Ellers byr Rival 500 på konfigurérbar, taktile tilbakemeldinger, altså små vibrasjoner som kan justeres. Den skal også være holdbar, med blant annet venstre og høyre museknapper laget i forsterket plast, og takler alle slags musegrep.

16 000 DPI

Av andre tekniske spesifikasjoner har musen til sammen 15 knapper og en svært høyoppløst sensor på maksimalt 16 000 punkter per tomme, som nok kan betraktes som unødvendig mye. Musen veier 129,7 gram og kabelen er 2 meter lang.

Rival 500 er lagt ut med en pris på 80 dollar, cirka 660 kroner, hos SteelSeries. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også presentasjonsvideo under. 

Den forrige som lanserte spillmus var Logitech: G Pro er laget for proffe e-sportutøvere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen