Denne musen er en superkompakt PC
(Bilde: Mouse-Box)

Denne musen er en superkompakt PC

Ny kompaktløsning stapper en fullverdig PC inn i en museinnpakning.

Det finnes mange ulike mini-PC-er på markedet, og mens de fleste har en ganske konvensjonell, firkantet form, finnes det også langt mer kreative varianter, som Zotacs ballformede mini-PC Zbox Sphere. Nå har det dukket opp en ny, snedig mini-PC med en høyst uvanlig innpakning som tjener mye mer enn bare estetiske formål.

Det nye produktet heter «Mouse Box» og kommer fra en liten gruppe polske utviklere. Som navnet antyder er produktet rett og slett en PC og mus i ett.

Foto: Mouse-Box

Har ARM-prosessor og mikro-HDMI

Musen har mer eller mindre samme størrelse som en vanlig PC-mus, men byr altså på PC-maskinvare under dekselet. Nærmere bestemt består innmaten av en firekjerners Cortex-prosessor fra ARM på 1,4 GHz , 128 GB med flashminne for lagring og innebygget Wi-Fi. Den byr også på en mikro-HDMI-port og to USB 3.0-porter.

Idéen bak produktert er altså å tilby en ultrakompakt PC-løsning som krever færrest mulig tilleggsdingser, som både gjør den enkel å drasse med seg og sparer deg for plass på skrivebordet. Alt man i utgangspunktet trenger for å kunne ta i bruk Mouse Box er en skjerm, som altså kan kobles til via mikro-HDMI-utgangen. 

Ved å koble produktet til en stasjonær eller bærbar PC kan produktet samtidig også brukes som en vanlig mus, og da kan man altså også overføre data til musen om man har behov for det.

Kan lades med spesiallaget musmatte

Musen kan også leveres med valgfritt batteri, som for øvrig skal kunne lades trådløst med en spesialutviklet musmatte som utviklerne visstnok jobber med. Matten kan også brettes sammen og brukes som oppbevaringsboks for musen.

Mouse Box er imidlertid på ingen måte et produkt som er klar til levering på nåværende tidspunkt. Produktet er kun en prototype, og utviklerne er nå på aktiv leting etter aktører som har lyst til å investere eller på andre måter bidra til å få på plass en masseproduksjon. Mer informasjon finner du på hjemmesiden, og se også video under.

Intel kunngjorde også en liten PC på CES-messen: Intel Compute Stick plugges rett inn i TV-en »

Mouse-Box from Mouse-BoxOfficial on Vimeo.

(Via Pocket Lint,Digital Spy)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen