(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Denne mobilen skal være superenkel i bruk

Doro har lansert sin første rene touchmobil, Liberto 810.

Doro har spesialisert seg på mobiltelefoner som skal være enkle å bruke for eldre og svaksynte. Nå har selskapet lansert sin første Android-baserte smartmobil som kun har touchskjerm, og ikke tastatur. Dette er den andre smartmobilen fra selskapet; i fjor kom de med PhoneEasy 740, som var utstyrt med et skyvetastatur gjemt bak skjermen.

Foto: Doro

Nye Doro Liberto 810 skal være så enkel å bruke som mulig, derfor har Doro lagt sitt eget brukergrensesnitt på toppen av Android 4.1. Knapper og menyer er større enn vanlig, og Doro har også valgt å ha tre fysiske knapper; Tilbake, Hjem og Meny. Undersøkelser viser ifølge Doro at de som er i målgruppen for denne typen telefoner synes smarttelefoner med kun én fysisk knapp er vanskeligere å bruke.

I motsetning til PhoneEasy 740 kommer med full tilgang til Google Play, slik at brukeren kan installere apper etter ønske.

Fjernadministreres

Telefonen har en 4-tommers berøringsskjerm med justerbar tekststørrelse. Skjermtastaturet er av typen SwiftKey, som lærer seg brukerens vaner og preferanser.

I likhet med PhoneEasy 740 følger også Doro Experience Manager med. Dette er en programvare som gjør det mulig å fjernadministrere telefonens innhold og innstillinger via en PC – slik at for eksempel en slektning eller venn kan hjelpe eieren av telefonen uten å måtte ha telefonen tilgjengelig hos seg.

Doro Liberto 810 vil være tilgjengelig i butikker fra november. Prisen ligger på rundt 1600-1800 kroner.

Les også vår sniktitt på Doro Liberto 810 fra IFA »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen