Denne mini-PC-en er for barn
Teknofil
(Bilde: ZeroDesktop)

Denne mini-PC-en er for barn

Gir foreldre full kontroll over PC-bruken.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om du sliter med å begrense barnas PC-bruk og er opptatt av å skåne dem for skadelig innhold, ligger det et nytt prosjekt på Kickstarter som muligens kan være av interesse.

Et nytt selskap som kaller seg ZeroDesktop har nemlig hatt stor suksess på nettstedet med en miniatyr-PC, som retter seg spesifikt mot foreldre som ønsker å gi de yngste i familien en «trygg» PC-hverdag.

Detaljregulering

Maskinen har fått navnet MiiPC og er en kompakt Android-PC som kjører en modifisert utgave av operativsystemet Jelly Bean 4.2. Operativsystemet er optimalisert for bruk med tastatur og mus, slik at brukeropplevelsen tilsvarer det man får med en vanlig PC.

Foto: ZeroDesktop

Dermed kan man altså både surfe på nettet, spille spill, se videoer og andre ting. Siden PC-en kjører med Android kan man også benytte applikasjoner, og det er her foreldrekontrollen kommer inn i bildet.

ZeroDesktop har nemlig utviklet en egen, gratis applikasjon som setter foreldrene i stand til en detaljert fjernstyring av PC-aktiviteten til barna ved hjelp av smarttelefonen.

Applikasjonen er kompatibel med både Android og iOS-baserte smarttelefoner. Ved hjelp av denne kan foreldrene blant annet stille inn det nøyaktige antallet minutter barna får lov til å drive med hver enkelt aktivitet.

Populær idé

Om man føler seg ekstra paranoid har man også mulighet til å overvåke aktiviteten i sanntid. Foreldrene har i tillegg full oversikt over all programvaren som er installert, og har tilgang til å deaktivere enkeltprogrammer.

Når det gjelder maskinvaren, er MiiPC ingen ytelsesbombe om man skal bruke PC-målestokken. Maskinen har en Marvell New Armada Dual Core-prosessor på 1,2 Ghz, 1 GB RAM og 4 GB flashminne. Den har i tillegg to USB 2.0-innganger og én HDMI-inngang.

MiiPC ble svært populær på Kickstarter og nådde målet på 50 000 dollar på under 24 timer. Planen er å legge den ut for salg i løpet av juli i år. Under innsamlingen kunne man sikre seg et eksemplar for 99 dollar, men det er uvisst hva den endelige prisen blir.

Visste du at det går an å lage kraftige PC-beist med danske byggeklosser?
Bygger superdatamaskin av Lego »

(Kilder: Kickstarter, via Forbes)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen