(Bilde: Asus)

Denne maskinen har både Windows 8 og Android

Asus har sluppet mange spennende maskiner.

Asus har tydelig ruget på flere nyheter i forkant av IFA-messen, som i disse dager går av stabelen i Berlin. På rad og rekke spretter nye modeller fra produsenten frem, senest disse herlige ultraportable Zenbook-ene.

Men Asus har noe for alle, og presenterte enda en ultraportabel og to nye hybridløsninger. Den mest spenstige av de tre nyhetene må sies å være hybriden Transformer Book Trio, som i tillegg til å fungere som både datamaskin og nettbrett, også kan kjøre både Android 4.2 og Windows 8.

To operativsystemer

ASUS Transformer Book Trio.
ASUS Transformer Book Trio.Foto: Asus

Transformer Book Trio kan bytte raskt mellom Windows 8 og det mer nettbrett-vennlige Android ved hjelp av en dedikert knapp på skjerm-delen. I følge Asus gir dette deg det beste fra den mobile verden i én enhet.

Spesifikasjonsmessig står det godt til, og når nettbrett-delen er dokket i tastaturet, er det Intels fjerde generasjons Core Haswell-prosessor som styrer skuta. Denne forbedrer både batteritid og ytelse over forrige generasjon prosessor.

Når tiden kommer for å skille tastatur og nettbrett, tar Android over, og lasten blir overført til en Intel Atom-prosessor med to kjerner. Multimediainnhold kan nytes på det 11,6 tommer store nettbrettet, som byr på Full HD-oppløsning. Videre er skjermen av IPS-typen, som vil si at du er sikret god innsynsvinkel og fargegjengivelse. Nettbrettet har en lagringskapasitet på 64 gigabyte SSD-minne.

Transformer Book Trio har støtte for alle de nye overføringsstandardene, som 802.11AC og Bluetooth 4.0 når den er dokket, og 802.11n samt Bluetooth 3.0 når den brukes som et nettbrett.

To samtidige brukere

ASUS_Transformer_Book_T300_01.
ASUS Transformer Book T300. Foto: Asus

Når nettbrett-delen er skilt fra tastatur-delen, som Asus kaller «PC Station», kan den kobles opp mot en ekstern skjerm og brukes som en fullblods datamaskin. Slik kan to personer bruke Transformer Book Trio samtidig. En person bruker nettbrettet med Android, og en person kobler «PC Station» til TV-en, og bruker den som en vanlig PC.

Maskinen kommer i metallisk utførelse, og mens batteriet kun holder det gående i fem timer under Windows 8, lever den i opptil 13 timer med Andriod.

Hybrider i vinden

Asus lanserte i tillegg en annen hybrid-maskin, nemlig Transformer Book T300. Denne består av et nettbrett på 13,3 tommer som kan dokkes til et fysisk tastatur når du har behov for dette. Tastaturet støtter Windows 8 sine flerbevegelser, og er bakgrunnsbelyst.

Skjermen støtter en oppløsning på 1920 x 1080, som gir fra seg skarpe bilder med sin IPS-teknologi. Videre støtter skjermen svært presise flerbevegelser, som skal gjøre det enklere å treffe riktig når du bruker Windows 8 i skrivebords-modus.

Også denne hybriden drives av den nye generasjonen med Intel Core Haswell-prosessorer, som skal gi maskinen åtte timers batteridrift. Av tilkoblinger finner du USB 3.0- og mikro-HDMI-porter, og hele maskinen måler 22,5 millimeter i tykkelse. 

Virkelig ultraportabel

Vivobook-X102BA.
Vivobook-X102BA.Foto: Asus

Vivibook X102BA er en ny ultraportabel fra Asus, og her er skjermen godt festet til tastaturet. Denne maskinen leveres med en 10,1-tommers skjerm, men oppløsningen er det så som så med: 1366 x 768 bildepunkter er nemlig det du får å boltre deg over.

Drivverket i maskinen er en to-kjernet AMD APU som kjører på 1 GHz og inkluderer Radeon HD 8180-grafikk. Ved hjelp av hjelp av Asus' «Super Hybrid Engine II»-teknologi kan den vekkes fra sovemodus på to sekunder. I hviletilstand holder batteriet godt på strømmen, og etter to uker tar maskinen automatisk sikkerhetskopi av ulagret innhold, da det nærmer seg kvelden. 

USB 3.0, 802.11n Wi-Fi, og Bluetooth 4.0 er på plass, og programvare som Microsoft Office er klar til bruk rett ut av boksen.

Priser og tilgjengelighet her i Norge for de tre modellene er foreløpig ukjent.

Asus har også lansert nye lekre Zenbooks med superoppløsning >>

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen