Hva med et ferskt flatbrød når du måtte ønske det?
Teknofil
Hva med et ferskt flatbrød når du måtte ønske det? (Bilde: Rotimatic)

Denne maskinen er ekstremt spesialisert

Rotimatic gjør én jobb; den lager svindyre flatbrød.

Det er ikke så mange maskiner som lager ferdig mat til oss fra bunnen, selv om noen av oss nok har sett eller eid noen brødbakemaskiner i løpet av livet. Rotimatic gjør imidlertid alt selv, men kan til gjengjeld bare lage én ting: svindyre flatbrød.

Lager deigen selv

Slik ser hele maskinen ut.
Slik ser hele maskinen ut.Foto: Rotimatic

Ved første øyekast kan dette høres svært så unødvendig ut, men skal vi tro skaperen bak herligheten, Pranoti Nagarkar, er dette et høyst nødvendig produkt som kan spare deg for masse arbeid hver gang du planlegger å lage, vel, flatbrød.

Maskinen gjør i praksis bare denne ene tingen, men til gjengjeld er absolutt hele prosessen maskinstyrt. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle maskinen med olje, vann og mel, og sette i gang en ladning flatbrød.

Innstillingene er ganske avanserte med tanke på maskinens funksjon og sluttprodukt.
Innstillingene er ganske avanserte med tanke på maskinens funksjon og sluttprodukt.Foto: Rotimatic

Via en touchskjerm kan du bestemme tykkelsen og konsistensen på flatbrødet, ved å regulere forholdet mellom de tre ingrediensene. Du kan i tillegg velge hvor mange flatbrød du vil ha, og hva slags type mel du vil bruke. Om Rotimatic merker at forholdet er i ulage, vil maskinen selv regulere det slik at flatbrødene som kommer ut alltid er helt perfekte.

Det som gjør at Rotimatic skiller seg fra tradisjonelle brødbakemaskiner er dermed at den lager selve deigen på egen hånd, har disse «avanserte» innstillingene, og, ja, lager kun flatbrød.

Dyrt og unødvendig?

Det skal sies: denne maskinen er nok for spesielt interesserte. Få av oss spiser flatbrød i særlig grad, og enda færre er nok villige til å investere i en så spesialisert maskin. Det blir uansett svindyre flatbrød om du ikke har planer om å lage det til middag hver bidige dag. Rotimatic koster tross alt 1 000 dollar, eller omtrent 6 000 norske laken.

Rotimatic har selvfølgelig også en egen reklamevideo. Om behovet er større etter å ha sett den er vel et annet spørsmål:

 

Ikke så lysten på Rotimatic?
Prøv en maskin som lager fersk pizza på under 3 minutter! »

(Kilde: Engadget, Rotimatic)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen