Denne maskinen 3D-printer former i sjokolade
Teknofil
(Bilde: Choc Edge)

Denne maskinen 3D-printer former i sjokolade

Skap din egen spesialdesignede sjokoladedekorasjon til bursdagskaken.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

3D-printere har det foregående året vært et stadig tilbakevendende tema i det teknologiske nyhetsbildet. Stadig flere metoder testes ut, og for litt siden så vi en godteriprintende maskin ved navn Chefjet. Sist ut er imidlertid Choc Edge, en 3D-printer som er spesialisert på kun én ting: sjokolade.

Både i 2D og 3D

Metoden går ut på å smelte sjokoladen og påføre den hurtig i mange lag. Maskinen skal for øvrig kunne skrive ut sjokolade i både 2D og 3D. Begge kan detaljstyres til et nivå som ellers ville vært umulig for et menneske, og førstnevnte kan dermed for eksempel gi deg perfekte geometriske mønstre på marsipankaka. Ellers printer den også selvfølgelig for eksempel skulpturer og hva du enn måtte ønske av andre figurer.

Choc Edge er produsert av det britiske firmaet ved samme navn, som tidligere har fokusert på å levere ferdigprintede dekorasjoner i både 2D og 3D til sjokoladesultne oppdragsgivere. Nå har de begynt å levere løsninger som gjør at folk selv kan gjøre jobben, og kronjuvelen er 3D-printeren deres.

Et par eksempler på andre ting Choc Edge-maskinen kan skrive ut.
Et par eksempler på andre ting Choc Edge-maskinen kan skrive ut.Foto: Choc Edge

Ikke akkurat billig

Herligheten koster hele 2 888 britiske pund, altså rundt 29 000 kroner. Prislappen gjør nok derfor at Choc Edge på samme måte som Chefjet ikke vil bli et kommersielt populært produkt, men dersom du ønsker deg den virkelige verdens svar på en elektronisk Willy Wonka, så er det ingen vei utenom. Sannsynligvis er det nok bare kresne konditorer og kokker som ser nytten av å bruke såpass mye penger på sjokolade.

Denne videoen viser hvordan printeren lager kakedekorasjoner:

Higer du etter å kunne skrive ut dine egne figurer? 
Denne 3D-printeren koster bare 1950 kroner! »

(Kilde: Ohgizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen