Denne mannen skal lede Seagates SSD-satsning

Denne mannen skal lede Seagates SSD-satsning

Hentes rett inn fra Micron.

Seagate kom seg aldri skikkelig på SSD-ballen, men i den senere tid har det skjedd mye spennende som tyder på at den gamle giganten innen lagring satser friskt innen SSD-markedet. Det virkelig store var oppkjøpsryktene av OCZ, entusiastprodusenten som har kjørt hardt på SSD-er i lang tid.

Med et kjøp av OCZ kan Seagate få en pangstart innen SSD-er, siden alt ligger fiks ferdig for dem. Dog ville vi ikke bli overrasket over om dette kan få en viss negativ innvirkning på utviklingshastigheten til OCZ, som til til tider er skremmende høy.

Det var ikke bare Seagate som snuste på OCZ, også Micron skal ha tittet med lyst i blikket på OCZ. Nå sier en rekke rykter at det er Seagate som går seirende ut og som om OCZ ikke var nok så skal Seagate også ha sikret seg Gary Gentry, General Manager, Enterprise SSD Division, Micron Technology.

Gentry har 25-års fartstid innen lagring, og har i tillegg til Micron vært innom både Maxtor og Seagate tidligere.

Med Gentry bak spakene går nok også Ryan Pettersen, CEO i OCZ, en usikker fremtid i møte. Det naturlige er at han hadde forsatt å styre OCZ under Seagate-flagget, men med Gentry om bord er nok den posisjonen allerede besatt.

Samarbeid med DensBits

Blant annet innledet Seagate et samarbeid med DensBits Technologies noe tidligere i sommer. I tillegg investerte de en ikke oppgitt sum i selskapet. Målet for samarbeidet er ifølge en pressemelding å utvikle rimelige og raske SSD-er for privat- og bedriftsmarkedet. Det som gjorde DensBits spennende er at de hadde en kontrollerteknologi de kaller Memory Modem, som visstnok skal sørge for raskere og mer pålitelige datastrømmer til NAND flashminne.

Hva med SSD-prisene?

Det spennende spørsmål er hva som nå vil skje med SSD-prisene. Litt tidligere i sommer kunne vi slå fast at prisene var blitt halvert på ett år, mye hjulpet av flomkatastrofen i fjor. Vil denne utviklingen fortsette? Seagate skal tjene sine penger og Gentry vil neppe kjøre like hardt som Petterson gjorde. Hva tror du? Diskuter gjerne i forumet.

(Kilde: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen