Denne mannen fant opp klipp og lim

(Bilde: Yodelanecdotal, Flickr / Øystein W. Høie)

Denne mannen fant opp klipp og lim

For et halvt århundre siden var det ingen som visste hva copy/paste var.

Det er så enkelt, men allikevel så mektig. Vi bruker denne funksjonen stadig vekk. Vi bruker den nok et par ganger til i dag, i morgen, og dagen etter det, og ja, faktisk i all uoverskuelig fremtid. Du tenker ikke på det engang. Det ligger bare lagret i fingrene dine, like naturlig som å sette det ene benet foran det andre når du går. Vi snakker selvsagt om klipp og lim.

Bruker du ikke klipp og lim så mye, sier du? Da foreslår vi at du utfordrer deg selv til ikke å kopiere noe som helst en hel dag. Du vil nok rimelig fort møte på problemer hvis du jobber litt i programmer som Word eller Excel, om du deler en nettside med noen, er aktiv på sosiale medier, eller bare leker litt i Photoshop.

Tro det eller ei, men det fantes faktisk en tid da du ikke kunne Ctrl + X, Ctrl + C og Ctrl + V alt som måtte være mens du jobbet på en datamaskin. Og måten denne funksjonen fungerer på i dag måtte faktisk kjempes igennom av en nytenkende radikal helt tilbake på 70-tallet. Mannen het Larry Tesler, og her er historien om hans kamp for brukervennlighet, modiløs design, og den ydmyke helten i vår hverdag: klipp og lim.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (7)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen