IKKE DØD: Datoen stemmer, men ikke dødsfallet. Nettsiden Necropedias liksomnekrologer lurer folk på Facebook. Legg merke til den lille skriften under tittelen i rødt ...
Teknofil
IKKE DØD: Datoen stemmer, men ikke dødsfallet. Nettsiden Necropedias liksomnekrologer lurer folk på Facebook. Legg merke til den lille skriften under tittelen i rødt ... (Bilde: Skjermbilde, necropedia.org)

Denne mannen er ikke død

Nettsted skriver nekrologer om folk som fortsatt er i live.

Flere facebookbrukere videreformidlet mandag at den berømte kokken Paul Bocuse (86) er død.

Men i motsetningen til hva nettsiden Necropedia tilsynelatende opplyser, lever franskmannen ennå.

Nettsiden har nemlig en kategori over de dødsfallene folk venter mest på, med fiks ferdige nekrologer og det hele. På toppen av listen har vi Tina Turner, mens Bocuse foreløpig har en andreplass etterfulgt av Paris Hilton, Eduard Khil og Justin Bieber.

Det er usikkert hvorvidt det er en tilfeldighet eller medieoppmerksomhet som er årsaken, men fjerdeplass på listen, sangeren Eduard Khil, døde faktisk mandag 4. juni.

Nettsiden Necropedias liste over de mest populære kommende dødsfallene har antagelig skapt litt forvirring rundt 86-åringen Paul Bocuse helse ...
Nettsiden Necropedias liste over de mest populære kommende dødsfallene har antagelig skapt litt forvirring rundt 86-åringen Paul Bocuse helse ...Foto: Skjermbilde, necropedia.org

Ordet «forventet» er imidlertid ikke så synlig dersom en følger lenken direkte til Bocuses minneord, hvor det opplyses at mannen døde 4. juni 2012.

Nærmere 2000 hadde mandag ved lunsjtider delt «nyheten».

Frankrikes største avis Le Monde nevner imidlertid ikke hans påståtte dødsfall med et ord, og heller ikke Wikipedia er oppdatert med hans jordlige frafall. Vi tør dermed fastslå at ryktene om Paul Bocuses død er sterkt overdrevet.

Franskmannen er for øvrig regnet som en av de beste kokkene i vår tid. Han var en av de første kokkene som ble en offentlig person, og det uoffisielle, men svært prestisjetunge verdensmesterskapet i matlaging, Bocuse d'Or er oppkalt etter ham.

Den norske mat- og vineksperten Arnie Stalheim er blant personene som skriver at Bocuse likevel ikke er død.
Den norske mat- og vineksperten Arnie Stalheim er blant personene som skriver at Bocuse likevel ikke er død.

Ikke alle er like oppmerksomme som Stalheim. Bruno Serato, sjefkokken ved Anaheim White House og blant de nominerte til CNN Heroes, er blant fagfolkene som skriver i minneprotokollen.

- Den kulinariske verden har mistet en legende, skriver han.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen