Denne Mac-en ble solgt for 6 millioner kroner
(Bilde: Apple)

Denne Mac-en ble solgt for 6 millioner kroner

Høyeste summen som noensinne er betalt for en PC.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som vi har skrevet om tidligere er Apples aller første datamaskin, den nå meget sjeldne Apple 1, et verdifullt samleobjekt som tidligere har blitt solgt for summer på 2,2 millioner kroner og 3,9 millioner kroner på auksjoner.

Disse Mac-ene er imidlertid nå forbigått med god margin av en vesentlig nyere maskin, nemlig Apples ferske Mac Pro. En spesialutgave av denne ble nylig solgt på en auksjon for en sum som antakelig ikke blir slått med det første, skriver Apple Insider.

Rød Mac satte rekord

Spesialutgaven det er snakk om er en Mac Pro med et særegent rødt deksel, som Apple laget for å selge på den kjente Sotheby-auksjonen til inntekt for den veldedige organisasjonen The Global Fund. Organisasjonen jobber med å utrydde AIDS, malaria og tuberkolose.

Den anslåtte prisen på den røde Mac-en var satt til mellom 40 000 og 60 000 dollar, altså mellom 240 000 og 360 000 kroner, en allerede solid sum.

Den endelige salgsprisen endte likevel himmelhøyt over dette, nærmere bestemt på 977 000 dollar, litt under 6 millioner kroner. Dette er visstnok den aller høyeste prisen som noensinne er betalt for en PC.

Dyre gull-øreplugger

Prisen er nok ekstra imponerende i lys av at maskinen tilsynelatende er identisk med den vanlige Mac Pro-en på innsiden, uten at dette er offisielt bekreftet.

På den samme auksjonen solgte Apple for øvrig også et par øreplugger av 18 karats gull, designet av den samme personen som stod bak den røde Mac-en, Jony Ive. Disse hadde en opprinnelig pris på mellom 120 000 og 150 000 kroner, men gikk til slutt for vanvittige 2,8 millioner kroner.

Pengene for begge disse unike Apple-produktene gikk som sagt til et veldedig formål, og det spørs vel om man ville oppnådd disse summene under mer «normale» omstendigheter. Se flere bilder av den kostbare Mac-en under.

Vanlige Mac Pro kommer i desember: Den blir også ganske dyr »

(Kilde: Apple Insider)

(Bilde: Apple)
(Bilde: Apple)
(Bilde: Apple)
(Bilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen