Denne løpende roboten vil skremme vannet av deg

Teknofil Denne løpende roboten vil skremme vannet av deg

Denne løpende roboten vil skremme vannet av deg

Cheetah er verdens raskeste

Her er en robot som ville ha skremt vannet av deg hvis du møtte på den i en mørk bakgate. Den er firbeint og rask, og kalles Cheetah.

Ifølge IEEE Spectrum har Cheetah slått verdensrekorden for raskeste robot, med en topphastighet på 29 km/t. Den tidligere rekorden ble holdt av en robot i 1989 som kunne løpe i 21 km/t. Mennesker kan til sammenlikning spurte i opptil 40 km/t på korte avstander.

Om IEEE har glemt strutseroboten som kan løpe i opptil 30 km/t er ukjent.

DARPA

Cheetah er utviklet av Boston Dynamics med finansiell støtte fra DARPA – etaten i det amerikanske forsvarsdepartementet med ansvar for å utvikle ny teknologi for militæret.

Cheetah er altså ikke like rask som en gepard, men markerer seg likevel som en av de raskeste robotene med bein frem til nå. En gepard kan løpe med en hastighet på opptil 113 km/t.

Ut i frisk luft

Boston Dynamics sikter etter å øke Cheetas hastighet i fremtiden, og å få den ut i felten:

– 29 km/t er en god start, men vårt mål er å få Cheetah til å løpe mye raskere og utendørs, forteller dr. Alfred Rizzi i en pressemelding. Han er den tekniske sjefen bak utviklingen av den firbeinte roboten.

– Tredemøllen var lagd for å gå over 80 km/t, men vi planlegger å få roboten av tredemøllen og ut i felten så snart som mulig. Vi vil gjerne forstå hvilke begrensninger som spiller inn for raske roboter.

Se videoen av roboten i aksjon på YouTube:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen