Denne lilleputt-maskinen kjører Linux og Android

Koster det samme som en Apple TV, og er full av muligheter.

Har du lyst på en liten venn under TV-benken som forer TV-en din med serier og anlegget ditt med godlyd? Da kan den nyeste mini-PC-en fra Compulabs bli modellen som får deg til å vrenge lommeboka senere i sommer.

To operativsystemer

forside.
Tilkoblingene i front. Enkel tilgang til av/på-knapp og USB-porter. (Foto: Compulabs)

Mini-PC-en heter Utilite, og kan kjøre både Linux og Android, takket være det uvanlige prosessorvalget. Midt i maskinen sitter nemlig en ARM Cortex-A9-prosessor. Cortex-A9 bygger på samme arkitektur som flere av dagens mobiltelefoner og nettbrett.

Den enkleste modellen kommer med en enkeltkjerneprosessor, men konfigurasjoner opptil fire kjerner klokket til 1,2 GHz kan velges. Fire gigabyte DDR3-1066MHz minne er loddet fast til hovedkortet.

bakside.
Tilkoblingene på baksiden. (Foto: Compulabs)

Grafikkenheten har støtte for hardware-dekoding av de mest brukte kodekene, inkludert H.264. Dette skal sikre god bildeflyt for HD-filmer.

Størrelsen tatt i betraktning imponerer Utilite med lagringskapasitet på inntil 512 gigabyte, via en SSD over mSATA-grensesnittet. Om dette ikke skulle være nok kan lagringsplassen utvides med Micro SD-kort på opptil 128 gigabyte.

Utilite kommer med et flust av tilkoblinger, blant annet fire USB-porter, dog av den eldre 2.0-typen, to HDMI-porter, to nettverksporter, og én SPDIF-utgang.

Trødløst nettverk av raskeste kaliber er også på plass, sammen med Bluetooth 3.0.

Tar lite plass

Maskinen er beskjeden på plassen, og tar beslag på 135 mm x 100 mm x 21 mm. Strømbudsjettet skal du også klare å holde til vinteren, da den klarer seg med 3 – 8 W, avhengig av belastning, operativsystem og konfigurasjonen du velger.

Lilleputt-maskinen vil bli tilgjengelig for bestilling i august. For den enkleste modellen med enkeltkjernet prosessor må du ut med 99 dollar, eller omtrent 780 kroner etter at norske avgifter og moms er tatt med i regnestykket.

Se hvordan de laget en Game Boy av knøttemaskinen Raspberry Pi >>

(Kilder: Produsenten, Liliputing)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen