(Bilde: Kickstarter)

Denne lille dingsen er en braksuksess på Kickstarter

Gir alle enhetene dine felles lagringsplass.

Blant prosjekter som er blitt frontet på nettstedet Kickstarter den siste tiden er det nok VR-brillene Oculus Rift som har fått mest oppmerksomhet, men det dukker også stadig opp originale konsepter som Raspberry Pi-byggesett og en penn som retter på skrivingen.

Nå er et nytt prosjekt underveis på Kickstarter som muligens setter en ny popularitetsrekord. En liten sak med det enkle navnet «Plug» har nemlig nå til de grader tatt nettstedets brukere med storm.

Felles lagringsplass

Plug er et konsept som er ment å fungere som en erstatning for, eller alternativ til, nettsky-løsninger. Idéen går ifølge den Newark-baserte utvikleren CGC ut på å «forene» alle de digitale enhetene dine slik at de fungerer som én enhet med tilgang til de akkurat de samme filene.

Til forskjell fra nettskytjenester som for eksempel DropBox opererer ikke Plug med opplasting/nedlasting og dedikerte mapper som du må flytte filene til for å få tilgang til dem fra andre enheter; alle enhetene har det samme innholdet hele tiden. Det som ikke får plass på den enheten du bruker vil bli strømmet via Internett.

Med Plug er det i tillegg kun lagringsplassen på dine egne private enheter som benyttes, og ikke en ekstern lagringsplass som må leies et annet sted, ala vanlige nettskytjenester. Ifølge utvikleren gjør dette løsningen både raskere, sikrere og mer privat.

Enorm Kickstarter-suksess

Selve enheten er en liten, Linux-basert boks på 7 cm x 3,3 cm x 2,5 cm som kobles til ethernet-kabelen og én eller flere enheter via USB. Den fungerer i korte trekk ved å «avskjære» operativsystemets operasjoner slik at alle kommandoer går via Plug-applikasjonen.

Plug benytter visstnok flere nye teknologier som utvikleren har søkt patent på, og derfor er heller ikke alle detaljene rundt virkemåten helt klare.

Det som imidertid er klart er at Plug ble særdeles populær på Kickstarter. Innsamlingsmålet lå på 69 000 dollar, og i skrivende stund er den donerte summen kommet opp i intet mindre enn 557 000 dollar, og det med 48 dager igjen. Sjekk ut Kickstarter-siden og demonstrasjonsvideoen under for mer informasjon.

For «normal« lagring har Samsung en ny råtass på vei: Selskapets nye SSD har ekstrem ytelse »

(Kilde: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen