(Bilde: Rolf B, Wegner, Hardware.no)

Denne lille boksen kjører to SSD-er i tandem

Og den er liten nok til å passe i skjortelomma.

Hardware.no/Hannover: Har du behovet for en ekstern lagringsenhet, som er ekstra raskt og passer rett i skjortelommen? Da kan Zotac ha løsningen du er ute etter. Mot slutten av mars kommer nemlig «RAIDbox», et kjekt lite kabinett som du kan putte to ekstra små SSD-er i.

CeBIT-messen kunne James Dean, PR- og markedsansvarlig i Zotac, vise oss det nye produktet og forklarte mer enn gjerne om egenskapene.

Kjekk, liten sak.
Kjekk, liten sak.

– Dette er egentlig en prototype, så det kan komme endringer i hvordan den ser ut. På innsiden er den derimot rimelig fastlåst, sier Dean.

RAID-kontroller internt

På innsiden finner vi nok plass til to mSATA-SSD-er. I tillegg er det et ørlite kretskort.

– Her har vi en egen RAID-kontroller som støtter flere modi, og du velger mellom disse ved å justere på et sett med DIP-switcher på kortet.

Ved å sjalte disse bryterne i ulike stillinger støtter enheten RAID 0, RAID 1 og JBOD. RAID 0 er kjent som striping, og gir deg høy ytelse, mens RAID 1 er speiling som gir økt sikkerhet for dataene dine. Sistnevnte hjelper likevel selvfølgelig ikke om du mister hele RAIDbox-en, men sørger for at de to SSD-ene inneholder nøyaktig det samme.

Kretskortet.
Kretskortet.Foto: Rolf B, Wegner, Hardware.no

Boksen kobles til maskinen din med USB 3.0, noe som gjør enheten veldig praktisk i bruk. Det skal i utgangspunktet holde med den strømmen man får over USB-kabelen, men det er mulighet til å hente inn litt ekstra strøm om behovet melder seg.

Høy overføringsytelse

Rent ytelsesmessig skal RAIDbox kunne dytte unna 350 megabyte i sekundet, dersom mSATA-enhetene du putter inn også yter så godt. Til sammenligning, den raskeste USB 3.0-baserte minnepinnen vi har testet, leverte rundt 240 MB/s.

Prisen på dette produktet er fortsatt noe usikker, men ifølge Dean sikter de mot en svært rimelig nivå. Det som derimot kommer til å koste er to mSATA SSD-er, de følger nemlig ikke med.

SSD-er gir deg generelt veldig rask lagring:
Her får du 3 gode grunner til å velge SSD »

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Kommentarer (16)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen